Beni bir tek siz anladınızOC yapılmadığı sürece üst segment almak daha mantıklı. Örneğin 8350K değil de 8400, 8600K değil de 8700.
Beni bir tek siz anladınızOC yapılmadığı sürece üst segment almak daha mantıklı. Örneğin 8350K değil de 8400, 8600K değil de 8700.
Maalesef işler öyle yürümüyor.Evet çoğu zaman geçecektir, çoğu zaman kafa kafaya gider.
Bana kalsa 8600'ün K'sız modeli ile B360 alırım. Kalan parayla da ekran kartımı vs. yükseltirim. 8600'de gayet yeterli bir işlemci.Beni bir tek siz anladınız. Arada oluşacak anakart + soğutucu farkına değer mi? Misal diyorum. Z serisi anakart + sıvı soğutma + i5 8600k veya i7 8700+ h veya b serisi anakart. Hangisini seçerdiniz?
Sanırım sorumu anlamadınız. İksi aynı bütçeye tekabül ediyor ya hangisini almak mantıklı?Bana kalsa 8600'ün K'sız modeli ile B360 alırım. Kalan parayla da ekran kartımı vs. yükseltirim. 8600'de gayet yeterli bir işlemci.
Bilgisayarını kullanım amacına göre değişecektir. Eğer oyun vs oynacaksan tekil çekirdek kullandıkları için OC yaparak kullanmak sana + FPS kazandıracak ve sisteminin ömrünü uzatacak. Ama aynı şekilde eğer render amaçlı kullanacaksanız sistem çoklu-çekirdek kullanacağı için çekirdek sayısı fazla olan i7'yi alabilecekken gidip i5 K almak saçmalık olur. Veya ikisi de değil sadece ofiste günlük evrak işleri için kullanılacaksa da i3 K bile gereksiz bir harcama olacaktır. Tekrardan dediğim gibi, kullanım amacı her şeyi belirler.Sanırım sorumu anlamadınız. İksi aynı bütçeye tekabül ediyor ya hangisini almak mantıklı?
Darboğaz tamamen kalkmaz. Sadece bir miktar azalır.Mümkünse K ibareli işlemci alın. Eğer ileriki zamanlarda yeni ekran kartı çıkarsa overclock (benim deyimimle overlok) yaparak darboğazsız bir şekilde kullanabilirsiniz.
i7 8700.Sanırım sorumu anlamadınız. İksi aynı bütçeye tekabül ediyor ya hangisini almak mantıklı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.