Intel mi AMD mi?

• Konuyu başlatan NOY4N
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 35
  • Görüntüleme 2.723
7945HX 14700HX'i çoklu çekirdekte geçiyor bu arada? Daha erken üretilmesine rağmen daha sonra üretilen 14700HX'den daha iyi.

Gelip 20 çekirdek diyorsunuz 14700HX'e ama 8 tane P-core yani güçlü çekirdek 12 tane de 3.9 GHz hızında çalışan çöp kutusu çekirdekleri var :D

Eki Görüntüle 2448312
Reis ben onu örnek için genel kullanımdaki bi kriteri söyledim ve yine diyorum ki genel kullanımda AMD Intele göre zayıf kalıyor. Windowsda video render işi ile uğraşanlarin gidip AMD işlemci aldığını hiç görmedim.

Hangi Intel hangi AMD?
I7 14 nesil i9 13 nesil ikisinden biri olan laptop düşünüyorum.AMD de bunlar segmentideki çoğu karşılaştırmada genel kullanımda daha zayıf kalıyor diye düşünüyorum.

Çünkü her yıl soket değiştirmiyor. F/p.
Ama siz laptop için diyorsunuz, bütçe ve modeller önemli.
Yani tahmini 40-60 k bütçem.

Reis ben onu örnek için genel kullanımdaki bir kriteri söyledim ve yine diyorum ki genel kullanımda AMD Intel'e göre zayıf kalıyor. Windowsda video render işi ile uğraşanlarin gidip AMD işlemci aldığını hiç görmedim.

Hiç alakası yok işten anlamadığın çok belli video render alanlar için işlemcinin hiçbir önemi yok yükü ekran kartına bindiriyorlar. Ayrıyeten AMD son birkaç yıldır işlemci konusunda Intel'i parça pinçik etti hele ki X3D işlemciler ile.

Reis ben onu örnek için genel kullanımdaki bir kriteri söyledim ve yine diyorum ki genel kullanımda AMD Intel'e göre zayıf kalıyor. Windowsda video render işi ile uğraşanlarin gidip AMD işlemci aldığını hiç görmedim.

i7 14 nesil i9 13 nesil ikisinden biri olan laptop düşünüyorum. AMD de bunlar segmentideki çoğu karşılaştırmada genel kullanımda daha zayıf kalıyor diye düşünüyorum.

Yani tahmini 40-60 k bütçem.

13. nesilde sıcaklık sorunu var birden zıplıyor ve birden iniyor i7 14 al geç.

2020 yılına kadar intel, 2020 yılından sonrası için amd. İntel kullanan biri olarak söylüyorum amd işlemci konusunda intel'in iki gömlek üstünde şu an. İntel'in şu anda tek üstünlüğü render performansı. O da ısınma sorunlarını, işlemci tasarımından kaynaklanan bükülme sorunlarını ve fazla voltaj göndererek işlemcinin yanması sorunlarını aşabilirseniz.

Hiç alakası yok işten anlamadığın çok belli video render alanlar için işlemcinin hiçbir önemi yok yükü ekran kartına bindiriyorlar. Ayrıyeten AMD son birkaç yıldır işlemci konusunda Intel'i parça pinçik etti hele ki X3D işlemciler ile.

13. nesilde sıcaklık sorunu var birden zıplıyor ve birden iniyor i7 14 al geç.
Render da işlemcinin hiçbir önemi yok çok büyük bir iddia ama sen bilirsin yinede :)

2020 yılına kadar intel, 2020 yılından sonrası için amd. İntel kullanan biri olarak söylüyorum amd işlemci konusunda intel'in iki gömlek üstünde şu an. İntel'in şu anda tek üstünlüğü render performansı. O da ısınma sorunlarını, işlemci tasarımından kaynaklanan bükülme sorunlarını ve fazla voltaj göndererek işlemcinin yanması sorunlarını aşabilirseniz.
40-60 bütçede hangi laptop alınır peki sizce?

Aga tamamda neden AMD. Sadece oyun için kullanılacak ise sistem veya laptop belkide fena değil AMD ama genel kullanımda bence intelin yanından bile gecmez
AMD'nin pil ömrü daha uzun, bataryadaki performansı daha yüksek. Genelde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı