Intel Nasıl Batmıyor?

Intel'in alınmaması için sayabileceğim tek sebep RAM frekans sınırı koyması ve yüksek bir anakart masrafı yaptırmak zorunda bırakmasıdır. Yoksa 10. nesilde AMD'den çok daha iyi F/P ürünleri var.
Evet. 10600KF yaklaşık 2 hafta önce 1638 TL'ye satılmış. Şu an R5 3600 bile 1700 TL'den başlıyor. Neden kötüleyip duruyorlar anlamıyorum.

Evet. 10600KF yaklaşık 2 hafta önce 1638 TL'ye satılmış. Şu an R5 3600 bile 1700 TL'den başlıyor. Neden kötüleyip duruyorlar anlamıyorum.

10600KF tokat manyağı yapar R5 3600'ü. 10400F bile tokatlıyor. :D Ek olarak bu işlemciler stokla tam güçte bile hiç ısınmıyorlar. R5 3600 anası ağlıyor resmen. Sapıtıyor ısınanca.

Son düzenleme:
Intel'in alınmaması için sayabileceğim tek sebep RAM frekans sınırı koyması ve yüksek bir anakart masrafı yaptırmak zorunda bırakmasıdır. Yoksa 10. nesilde AMD'den çok daha iyi F/P ürünleri var. Z serisi anakartlarda bizim ülkede pahalı zaten. Diğer ülkelerde sadece 3-4 burger parası falan ediyordur farkı.

Hocam bildiğim kadarı ile Intel sistemlerde RAM frekansı AMD kadar önemli değil. İlla ki oyunlarda 5-10 FPS fark edecektir ancak Z serisi anakartların en düşüğü 2000 lira neredeyse.

Hocam bildiğim kadarı ile Intel sistemlerde RAM frekansı AMD kadar önemli değil. İllaki oyunlarda 5-10 FPS fark edecektir ancak Z serisi anakartların en düşüğü 2000 lira neredeyse.

1500 TL Gigabyte vardı bir ara ama 8 olmadan önceydi dolar. Zaten RAM frekansları Ryzen ile eşitlendiğinde oyunlarda muadillerini geçiyor Intel. Tek handikap RAM hızı maalesef.

10600KF tokat manyağı yapar R5 3600'ü. 10400F bile tokatlıyor. :D Ek olarak bu işlemciler tam güçte bile hiç ısınmıyorlar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu testlere bakar mısın? R5 3600'den daha az fiyata 10600KF alabiliyorsun. Hem daha fazla performans hem de OC desteği var. Bir de bu işlemcilerde çok güzel OC yapılıyor diye biliyorum.

Sen batarsın, ben batarım, bu şirketler batmaz. Koskoca Intel'i batırmak kolay mı?

Laptop piyasasında Intel tekel gibi bir şey mesela.

Batmasına izin vermezler zaten. Intel giderse AMD tekel olur, buna izin vermez kimse. Mesela zamanında çıkıp Intel'i teknolojisini AMD'ye vermeye zorlamışlardı tekel olmaması için. Her zaman en azından 2. tedarikçi olmalı.

Bu arada Intel fanboyuyum. 😎
Bende Intel fanboyuyum ve bunu seve seve söylerim. Neden fanboyu olmayalım ki? AMD her seferinde boş teneke gibi ses çıkarıyor sadece. Şahsen Ryzen öncesi FX, Athlon serilerini kullandım ve bana yetti. AMD parayı çöpe atmaktan farksız bence. Şu an piyasadakilerede iyi diye duysamda asla güvenip para vermem. 👍

1500 TL Gigabyte vardı bir ara ama 8 olmadan önceydi dolar. Zaten RAM frekansları Ryzen ile eşitlendiğinde oyunlarda muadillerini geçiyor Intel. Tek handikap RAM hızı maalesef.
Aynen öyle ne yazık ki, ama yine de fiyat performans sistemi için i5-10400F / H410 anakart çoğunlukla yeterli şu an. Ben bir tık yükseltip B460 seçtim gerçi :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı