Intel neden yazılım ile AMD oyun performansını düşürüyor?

Celik2TR

Hectopat
Selam arkadaşlar geçen günlerde de fark ettiğim gibi bir sahtekarlık olayını size anlatmak istiyorum Intel işlemcilerin bazı oyunlarda örneğin: Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda özel bir yazılım koyarak oyunun performansını AMD işlemciler için düşürüyor. Bilmiyorum ne kadar etkiler ama
PS5 ve PS4'teki işlemcilerde AMD olunca PS4'teki mavi ekran problemlerini açıklıyor olabilir. En azından biz değerli oyuncular için bu sistemin kalkması da (PC için) biraz işimizi kolaylaştırabilir ki zaten mevcut oyundaki optimizasyon malum. Beklentilerin altında ınternet üzerinden birazcık araştırırsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız. Buraya çözümü yazmak istemedim. Ama benim sorduğum soru şu rekabet bile olsa Intel neden böyle bir şey yapsın? Son tüketiciye neden performans kısıtlansın hele ki zamanında iyi anlaşan firmalar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar geçen günlerde de fark ettiğim gibi bir sahtekarlık olayını size anlatmak istiyorum Intel işlemcilerin bazı oyunlarda örneğin: Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda özel bir yazılım koyarak oyunun performansını AMD işlemciler için düşürüyor. Bilmiyorum ne kadar etkiler ama
PS5 ve PS4'teki işlemcilerde AMD olunca PS4'teki mavi ekran problemlerini açıklıyor olabilir. En azından biz değerli oyuncular için bu sistemin kalkması da (PC için) biraz işimizi kolaylaştırabilir ki zaten mevcut oyundaki optimizasyon malum. Beklentilerin altında ınternet üzerinden birazcık araştırırsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız. Buraya çözümü yazmak istemedim. Ama benim sorduğum soru şu rekabet bile olsa Intel neden böyle bir şey yapsın? Son tüketiciye neden performans kısıtlansın hele ki zamanında iyi anlaşan firmalar.
Parayı veren düdüğü çalıyor ama bu gerçekten haksızlık.

Kendi ile eşitlemeye çalışıyor garibim. Eskiden ekran kartlarında da vardı bu farklar, 2007-2015 arası çoğu oyunda açılırken NVIDIA ya da AMD introsu çıkıyordu.
1608281706184.png

Düşürdüğünü kim söyledi? Bu tür söylemlerin kanıt olmadan komplo teorisinden ibaret olduğunu unutmamak gerekiyor.
Cyberpunk 2077 için AMD İşlemcilerde Bedava Performans Artışı - Technopat Buyrun komplo teorisinin (!) örneği. Laptoplar da ise üreticilerin tehditleri mevcut, Intel sistemlerde Ryzen sistemlere göre çok daha iyi soğutma sistemi (Asus'ta sıvı metal örneği) ve çok daha iyi ekran kartı (bu konu intel ile değil de alıcı ile ile ilgilidir muhtemelen) kullanılıyor. Çağı kaçırsam da DH'de anakart krizi oldu diye bir şey vardı 15 sene önce bilenler yazar onu da.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı