Çözüldü Intel + NVIDIA Laptoplarda Anlık Takılma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
287
Yer
İstanbul
Merhaba,

Intel + NVIDIA GPU'lu dizüstü bilgisayarlarda masaüstünde boş bir yere sağ tıklayınca ya da pil simgesine tıklayınca harici GPU'nun uyanması sorunu vardı. Bu yüzden de sistemde anlık bir takılma oluyordu.

Bu sorun bütün markalarda mevcuttu: ASUS, Acer, Clevo, Dell, Gigabyte, HP, Lenovo, Microsoft, MSI, Razer.

Etkilenen modellerden bazıları:
  • Acer VN7-793G
  • Acer Aspire 7 - A717-71G-75MG
  • Acer Nitro 5 (AN515-51-536M)
  • Acer Nitro 5, i5 7300HQ, GTX1050 Ti
  • Acer Predator Helios 300 (PH317-51)
  • Acer Predator Trtion 700 PT715-51-70Q2
  • ASUS N580VD
  • Asus GL503VD
  • Asus GL503
  • Asus GL553VE
  • Alienware 13 R3
  • Alienware 17 R4
  • Dell 7567
  • Dell XPS L521x
  • Dell Inspiron 15 Gaming 7577
  • Dell 7510 (Early 2017)
  • Dell XPS 9560
  • Dell XPS 15 9570
  • Dell G5 with i7 8th Gen
  • Gigabyte Aero15W
  • GIGABYTE P37XV6
  • Gigabyte P35 v6
  • Gigabyte Aero 14
  • Gigabyte Aero 15
  • HP Omen 15
  • HP Omen HD630 + GTX1050
  • HP Pavilion
  • HP Pavilion Power 15-cb013ng
  • HP Pavilion Power 15-cb007nq
  • HP Spectre X360 15"
  • HP ZBook 17 G4
  • Lenovo Y720
  • Lenovo Y520
  • Lenovo W530
  • Lenovo P51 Xeon
  • Microsoft Surface Book 2 15"
  • MSI GE63VR 7RF Raider 4K
  • MSI GE62 HD4600+GXT960M
  • MSI GE62VR 6RF Apache Pro
  • MSI GE62 7RE
  • MSI GS60 2PE
  • MSI GS43VR 7RE
  • MSI GS63VR 4K
  • MSI GS73VR 7RG Stealth Pro
  • MSI GS73VR 7RF
  • MSI GS65 Stealth Thin 8RF
  • MSI GP62MVR 7RF
  • MSI GP62MVR 7RFX LEOPARD PRO
  • MSI GE72MVR 7RG
  • MSI GE73VR 7RE
  • MSI GE73VR 7RF
  • MSI GP72MVR
  • MSI GX63VR
  • MSI GE73 Raider RGB-012
  • MSI PL62 7RC (MX150)
  • Monster ABRA A7 V7.2 (Clevo)
  • Monster Tulpar T7 13.1
  • Monster Tulpar T5 V18.1 (Tongfang GK5CN6Z)
  • Razer Blade 14
  • Razer Blade 14 Late 2016
  • Razer Blade 14 2017
  • Razer Blade 2017
  • Samsung Odyssey i7 7700 + GTX 1050
  • XMG A517-dnj
  • XMG P507

Sorun Çözüldü - 26 Haziran 2018:

26 Haziran'da çıkan KB4284848 güncellemesi ile sorun çözülmüştür. Windows 10 sürüm 2004 kurun ve sonrasında da bütün güncelleştirmeleri alın. Yapı numarası 17134.137 veya üstü olduğunda sorun kalmayacaktır.

Son düzenleme:
Program devre dışı bırakıyor, ayrıca dışarıdan bir müdahalem söz konusu değil zaten. Ben de enerjiden tasarruf etmek isterim, ama takılmalara da katlanmak istemiyorum. :)

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu çok dağıldı. Ayrıca ben başlığı bu şekilde açmamıştım. “Windows 10 da...” diye açmıştım. Benden izinsiz başlığı değiştirmişler. Soru sahibi benim. Lütfen konu dışında bir şeyler de yazmayınız. Sorunun bilgisayar ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Başka kullandığım laptoplarda böyle bir şey mevcut değil.

Cihazım: HP 17AB-201NT

Acaba bu cihazı kullanıpta böyle bir sorunu olan var mı? Eğer varsa cihazdan kaynaklandığını doğrulayabiliriz

Başlığı sen farklı açmışsın ama şuanda olan sorunun adı yukarıdaki başlıktan gayet iyi bir şekilde anlaşılıyor. Recep Baltaş MSI, ben Monster, sen de HP kullanıyorsun. Hepimizde aynı sorun var, yani sadece senin bilgisayarınla veya markasıyla alakalı değil problem. Bunca yazılmış sayfada bu ifade edilmişken hala sorun benim bilgisayarda demen tuhaf artık. :)

Başlığı sen farklı açmışsın ama şuanda olan sorunun adı yukarıdaki başlıktan gayet iyi bir şekilde anlaşılıyor. Recep Baltaş MSI, ben Monster, sen de HP kullanıyorsun. Hepimizde aynı sorun var, yani sadece senin bilgisayarınla veya markasıyla alakalı değil problem. Bunca yazılmış sayfada bu ifade edilmişken hala sorun benim bilgisayarda demen tuhaf artık. :)

Tamamdır.

Son durum şu: Bir Microsoft çalışanı konuya cevap verdi ve üreticiden çözüm bekleyin dedi. Lakin NVIDIA, sorunun Microsoft kaynaklı olduğunu söylemişti. Bunun üzerine ben de NVIDIA'daki üst düzey kontağıma tekrar mail attım. Pazartesi dananın kuyruğu kopacak.

Çözüm kimden ve ne zaman gelecek halen bilmiyoruz. Ama Microsoft'un dikkatini çektik...

Merhaba Recep Bey, Acer Helios 300 kullanıcısıyım ve aynı sorunu bende yaşıyorum. Bu konuyu neredeyse 1 - 1.5 aydır takip ediyorum. Size sormak istediğim konu, soruna hep NVIDIA ve Microsoft olarak baktınız ama sorunun kaynağının Intel'in entegre grafik biriminde olma olasılığı var mı acaba?

Bende Monster Abra A5 V12.1.2 modeli var konu da açtım. Şöyle bir sorunum var GTA 5 oynunda ani takılma sorunları oluyor can sıkıcı durumlara gelebiliyor. Bu sorun galiba bu modelin kullanıcılarının hepsinde varmış. Umarım bu sorun çözülünce benim sorunum da çözülür.

Microsoft'a konuyla alakalı başlık açınca altına ''Microsoft konuyla ilgili güncelleme gelince paylaşacaktır'' gibi çok anlamlı cevaplar geliyor. Sorun ne zaman çözülecek, çözümle alakalı ne yapıyorlar veya bir şey yapıyorlar mı bilgi yok. Hatta bir arkadaşın açtığı başlığın altına, Microsoft'un hazirandaki açıklaması da olmasına rağmen, bir yetkili şöyle bir cevap yazmış: ''Ayrıca şu anda bu konuyla ilgili olarak bilinen bir sorun tarafımızca bilinmemektedir. Konuyla ilgili olarak görüşünüzü geri bildirim merkezine bildirebilirsiniz. Bu bölüme yazacağınız bildirimler direk güncellemeleri hazırlayan mühendislerimize gitmektedir.'' Ben durumu anlayamadım, Microsoft'un paylaştığı sorundan kendileri mi haberdar değil? :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı