Çözüldü Intel + NVIDIA Laptoplarda Anlık Takılma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
287
Yer
İstanbul
Merhaba,

Intel + NVIDIA GPU'lu dizüstü bilgisayarlarda masaüstünde boş bir yere sağ tıklayınca ya da pil simgesine tıklayınca harici GPU'nun uyanması sorunu vardı. Bu yüzden de sistemde anlık bir takılma oluyordu.

Bu sorun bütün markalarda mevcuttu: ASUS, Acer, Clevo, Dell, Gigabyte, HP, Lenovo, Microsoft, MSI, Razer.

Etkilenen modellerden bazıları:
  • Acer VN7-793G
  • Acer Aspire 7 - A717-71G-75MG
  • Acer Nitro 5 (AN515-51-536M)
  • Acer Nitro 5, i5 7300HQ, GTX1050 Ti
  • Acer Predator Helios 300 (PH317-51)
  • Acer Predator Trtion 700 PT715-51-70Q2
  • ASUS N580VD
  • Asus GL503VD
  • Asus GL503
  • Asus GL553VE
  • Alienware 13 R3
  • Alienware 17 R4
  • Dell 7567
  • Dell XPS L521x
  • Dell Inspiron 15 Gaming 7577
  • Dell 7510 (Early 2017)
  • Dell XPS 9560
  • Dell XPS 15 9570
  • Dell G5 with i7 8th Gen
  • Gigabyte Aero15W
  • GIGABYTE P37XV6
  • Gigabyte P35 v6
  • Gigabyte Aero 14
  • Gigabyte Aero 15
  • HP Omen 15
  • HP Omen HD630 + GTX1050
  • HP Pavilion
  • HP Pavilion Power 15-cb013ng
  • HP Pavilion Power 15-cb007nq
  • HP Spectre X360 15"
  • HP ZBook 17 G4
  • Lenovo Y720
  • Lenovo Y520
  • Lenovo W530
  • Lenovo P51 Xeon
  • Microsoft Surface Book 2 15"
  • MSI GE63VR 7RF Raider 4K
  • MSI GE62 HD4600+GXT960M
  • MSI GE62VR 6RF Apache Pro
  • MSI GE62 7RE
  • MSI GS60 2PE
  • MSI GS43VR 7RE
  • MSI GS63VR 4K
  • MSI GS73VR 7RG Stealth Pro
  • MSI GS73VR 7RF
  • MSI GS65 Stealth Thin 8RF
  • MSI GP62MVR 7RF
  • MSI GP62MVR 7RFX LEOPARD PRO
  • MSI GE72MVR 7RG
  • MSI GE73VR 7RE
  • MSI GE73VR 7RF
  • MSI GP72MVR
  • MSI GX63VR
  • MSI GE73 Raider RGB-012
  • MSI PL62 7RC (MX150)
  • Monster ABRA A7 V7.2 (Clevo)
  • Monster Tulpar T7 13.1
  • Monster Tulpar T5 V18.1 (Tongfang GK5CN6Z)
  • Razer Blade 14
  • Razer Blade 14 Late 2016
  • Razer Blade 14 2017
  • Razer Blade 2017
  • Samsung Odyssey i7 7700 + GTX 1050
  • XMG A517-dnj
  • XMG P507

Sorun Çözüldü - 26 Haziran 2018:

26 Haziran'da çıkan KB4284848 güncellemesi ile sorun çözülmüştür. Windows 10 sürüm 2004 kurun ve sonrasında da bütün güncelleştirmeleri alın. Yapı numarası 17134.137 veya üstü olduğunda sorun kalmayacaktır.

Son düzenleme:
Kaynak? NVIDIA böyle bir şey yapamaz zira bu pil performansını etkiler. Sizin sisteminizde gözlemlediğiniz bir şeyi "NVIDIA yapmış" diye yazamazsınız.

Dediğiniz doğrudur Ancak şu bir gerçekki takılmalar o program nvidia tarafından aktif ediliği için olmuyor. Sadece bende aktif değil o program nvidianın yeni sürümünü kuran herkeste aktif. Ben aktif etmiyorum yada bir başkası keşfedip aktif etmiyor nvidia yeni güncellemesi ile aktif ediyor. Nvidia o programı aktif edince o sorun düzeldiyse ki soruna çare değil ekran kartını devamlı aktif tutmak, bunu onun için yazdım kimseyi suçlamıyorum zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz güncellemeyi ben de yaptım ama bende hiçbirşey aktif değil. Sizin bilgisayarınızla alakalı bir durum mu acaba.

Eğer o güncelleme sorunu çözseydi herkes yazardı bunu. Biliyorum, deneyeceğim ve sorun çözülmeyecek ama şu gereksiz konuyu bir açıklığa kavuşturalım: bu işin çözümü harici GPU'yu 7/24 aktif tutmak değil!

Ayrıca Microsoft konuyla ilgilenmeye başladı.

Merhabalar, ben de Dell 7577'nin GTX 1060'lı modelinde bu sorunu yaşıyorum. Başta freedos olduğu için ben bir driver kurmayı unuttum vb. sanmıştım. Sonradan bu konuyu görüp biraz rahatladım.

Son zamanlarda bu sorun iyice çıldırtmaya başladı. Youtube videolarında dahi sistem inanılmaz takılmalar yapıyor.

Üstte bir arkadaşın da yazdığı gibi bende de son Nvidia driver güncellemesinden sonra arkaplanda bir nvidia uygulaması çalışmaya başladı "nvdisplay container" isminde. Önce biraz sorun düzelmiş gibi gelmişti ama şu anda aynen devam ediyor.

Bu sorunun 1703 veya 1709 sürümleriye hayatımıza girdiğinden emin miyiz? Bu sürümlerden önce bu sorunu yaşayan var mıydı? Ben ilk kez bu ay 10xx serisi grafik kartı kullandığımdan merak ediyorum.

Merhabalar, ben de Dell 7577'nin GTX 1060'lı modelinde bu sorunu yaşıyorum. Başta freedos olduğu için ben bir driver kurmayı unuttum vb. sanmıştım. Sonradan bu konuyu görüp biraz rahatladım.

Son zamanlarda bu sorun iyice çıldırtmaya başladı. Youtube videolarında dahi sistem inanılmaz takılmalar yapıyor.

Üstte bir arkadaşın da yazdığı gibi bende de son Nvidia driver güncellemesinden sonra arkaplanda bir nvidia uygulaması çalışmaya başladı "nvdisplay container" isminde. Önce biraz sorun düzelmiş gibi gelmişti ama şu anda aynen devam ediyor.

Bu sorunun 1703 veya 1709 sürümleriye hayatımıza girdiğinden emin miyiz? Bu sürümlerden önce bu sorunu yaşayan var mıydı? Ben ilk kez bu ay 10xx serisi grafik kartı kullandığımdan merak ediyorum.
Bütün Windows 10 sürümlerinde var diyebiliriz. Microsoft konuyla ilgilenmeye başladı nihayet.

Bu sorun 8. nesil işlemcilerde de oluyor mu? Ve sorun sadece dizüstü bilgisayarlarda mı var? Eğer sadece dizüstü bilgisayarlarda varsa aynı özelliklerde masaüstünden pahalı olmasına rağmen bunca zamandır satılırken kullanıcıların uyarılması gerekirdi diye düşünüyorum.

Recep Bey sizin uğraşlarınızın katkısı büyük microsot'un bu konuyla ilgilenmesinde sizden gelecek haberleri burada bekliyoruz teşekkürler.

Bir arkadaşim benim için çözdü sağ olsun. Nirsoft Shellexview isminde bi program kurdu orada sorunlu uygulamaları pembe gösteriyor. O listede the desktop contex menü diye iki uygulamayı kapatmanız yeterli. Tek eksisi sağ tuş tıklayınca Intel HD Graphics çikmiyor. Mouse menusunde zaten sorunu o yaratıyor.

Bir arkadaşim benim için çözdü sağ olsun. Nirsoft Shellexview isminde bi program kurdu orada sorunlu uygulamaları pembe gösteriyor. O listede the desktop contex menü diye iki uygulamayı kapatmanız yeterli. Tek eksisi sağ tuş tıklayınca Intel HD Graphics çikmiyor. Mouse menusunde zaten sorunu o yaratıyor.

Ümit bey bu bir çözüm değil ve bunu zaten ilk sayfada yazdık... İki dakikanızı ayırıp okuyun.

Son düzenleme:
Öncelikle bu konuyu açan Recep Baltaş arkadaşa teşekkür ediyorum.
Burda bu konuyu görünce bir rahatladım en azından benim elimden gelen birşey olmadığı anladım.

Uzun zamandır güncelleme yapmıyordum bu tarz sıkıntılar çıkacak diye ama oyunlardan performans alabilmek ve son dönemlerde çıkan meltdown vs.. açıkları için windowsu güncelledim ve bu yaşanılan tüm sorunları yaşıyorum.
Kafayı yemek üzereydim artık herşeyi denedim herşeyi yaptım çözüm olmuyor.
Mozillayı bile kullanmak işkence oldu diye başka webbrowserlara geçtim.
Visual studio da kod sayfasında bile bozukluklar olup donmalar olmuştu.
Cpu-Gpu geçiş işlemleri işkence haline döndü.
Format ile uğraşmaya hiç vaktim olmadığı için denememiştim bile ki denesemde fayda etmeyecek miş belli.
Takipteyim; inş kısa zamanda düzelir ama konunu açılma tarihine bakınca pekte ümitli değilim yakında düzeltileceği konusunda.

Konuyu açıp bizi bilgilendire arkadaşa tekrar teşekkür ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı