Çözüldü Intel + NVIDIA Laptoplarda Anlık Takılma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
287
Yer
İstanbul
Merhaba,

Intel + NVIDIA GPU'lu dizüstü bilgisayarlarda masaüstünde boş bir yere sağ tıklayınca ya da pil simgesine tıklayınca harici GPU'nun uyanması sorunu vardı. Bu yüzden de sistemde anlık bir takılma oluyordu.

Bu sorun bütün markalarda mevcuttu: ASUS, Acer, Clevo, Dell, Gigabyte, HP, Lenovo, Microsoft, MSI, Razer.

Etkilenen modellerden bazıları:
  • Acer VN7-793G
  • Acer Aspire 7 - A717-71G-75MG
  • Acer Nitro 5 (AN515-51-536M)
  • Acer Nitro 5, i5 7300HQ, GTX1050 Ti
  • Acer Predator Helios 300 (PH317-51)
  • Acer Predator Trtion 700 PT715-51-70Q2
  • ASUS N580VD
  • Asus GL503VD
  • Asus GL503
  • Asus GL553VE
  • Alienware 13 R3
  • Alienware 17 R4
  • Dell 7567
  • Dell XPS L521x
  • Dell Inspiron 15 Gaming 7577
  • Dell 7510 (Early 2017)
  • Dell XPS 9560
  • Dell XPS 15 9570
  • Dell G5 with i7 8th Gen
  • Gigabyte Aero15W
  • GIGABYTE P37XV6
  • Gigabyte P35 v6
  • Gigabyte Aero 14
  • Gigabyte Aero 15
  • HP Omen 15
  • HP Omen HD630 + GTX1050
  • HP Pavilion
  • HP Pavilion Power 15-cb013ng
  • HP Pavilion Power 15-cb007nq
  • HP Spectre X360 15"
  • HP ZBook 17 G4
  • Lenovo Y720
  • Lenovo Y520
  • Lenovo W530
  • Lenovo P51 Xeon
  • Microsoft Surface Book 2 15"
  • MSI GE63VR 7RF Raider 4K
  • MSI GE62 HD4600+GXT960M
  • MSI GE62VR 6RF Apache Pro
  • MSI GE62 7RE
  • MSI GS60 2PE
  • MSI GS43VR 7RE
  • MSI GS63VR 4K
  • MSI GS73VR 7RG Stealth Pro
  • MSI GS73VR 7RF
  • MSI GS65 Stealth Thin 8RF
  • MSI GP62MVR 7RF
  • MSI GP62MVR 7RFX LEOPARD PRO
  • MSI GE72MVR 7RG
  • MSI GE73VR 7RE
  • MSI GE73VR 7RF
  • MSI GP72MVR
  • MSI GX63VR
  • MSI GE73 Raider RGB-012
  • MSI PL62 7RC (MX150)
  • Monster ABRA A7 V7.2 (Clevo)
  • Monster Tulpar T7 13.1
  • Monster Tulpar T5 V18.1 (Tongfang GK5CN6Z)
  • Razer Blade 14
  • Razer Blade 14 Late 2016
  • Razer Blade 14 2017
  • Razer Blade 2017
  • Samsung Odyssey i7 7700 + GTX 1050
  • XMG A517-dnj
  • XMG P507

Sorun Çözüldü - 26 Haziran 2018:

26 Haziran'da çıkan KB4284848 güncellemesi ile sorun çözülmüştür. Windows 10 sürüm 2004 kurun ve sonrasında da bütün güncelleştirmeleri alın. Yapı numarası 17134.137 veya üstü olduğunda sorun kalmayacaktır.

Son düzenleme:
Bende HP Omen 17 AN005NT vardı bu gün artık sıktı. Bu anlık takılmalar PC'ye temiz kurulum yaptım Technopat'ın kurulum videosuyla HP'yle ilgili hiçbir şey kurmadım bütün güncellemeleri yaptım güç planına girdiğimde sadece dengeli seçeneği var. Yan menüden güç planı oluştura tıklayıp yüksek performansı seçtim burada bi' arkadaşimizin vermiş olduğu fare sağ tuş tik kaldırma Regeditle Intel'in Graphics fare ilişkisini kestim, ama hala anlık donma pile tıklayınca takılma devam ediyordu.
Sağ alt köşedeki bildirim ekranından Bluetooth ve konum açikti, onları kapattiğim gibi sihirli bi' el değmiş gibi bütün anlık donmalar kayboldu. Reset atip tekrar denedim ne pilde ne de başka yerde en ufak takılma kalmadı deneyin isterseniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konunun uzunluğundan dolayı tüm mesajları okuyamadım ancak bu durumu yaklaşık 3 ay önce farkedip masaüstü sağ tık menüsünden kaldırıp kısmen rahatlatmaya çalışmıştım bilgisayarı. Daha sonra farkettiğim şey ise eğer cihazınızda harici ekran kartını kullanan görüntü çıkışı varsa ve onu kullanıyorsanız harici ekran kartınız zaten sürekli çalışacağı için bu takılmalar gerçekleşmiyor.
Sürekli başka bir ekranla birlikte kullanım mobil kullanıcılar için bir çözüm olmayacaktır biliyorum. Ama cihazınızda böyle bir çıkış ve ikincil bir monitörünüz mevcutsa ev veya ofis kullanımlarınızda microsoft bir çözüm yayınlayana dek bunu uygulamanızı öneririm.

Bende HP Omen 17 AN005NT vardı bu gün artık sıktı. Bu anlık takılmalar PC'ye temiz kurulum yaptım Technopat'ın kurulum videosuyla HP'yle ilgili hiçbir şey kurmadım bütün güncellemeleri yaptım güç planına girdiğimde sadece dengeli seçeneği var. Yan menüden güç planı oluştura tıklayıp yüksek performansı seçtim burada bi' arkadaşimizin vermiş olduğu fare sağ tuş tik kaldırma Regeditle Intel'in Graphics fare ilişkisini kestim, ama hala anlık donma pile tıklayınca takılma devam ediyordu.
Sağ alt köşedeki bildirim ekranından Bluetooth ve konum açikti, onları kapattiğim gibi sihirli bi' el değmiş gibi bütün anlık donmalar kayboldu. Reset atip tekrar denedim ne pilde ne de başka yerde en ufak takılma kalmadı deneyin isterseniz.

Evet bluetooth'u kapattım bu sayede batarya ve sağ alt kısımdaki herşeye tıklama sorunsuz hale geldi (wifi ve takvim hariç). Zaten sağ tıklama sorununu burada düzeltmiştik, tek geriye kalan önemli sorun sanırsam uygulamalara girerken donması örneğin google chrome'u açtığınızda donuyor GPU'ya geçtiği için.
@Recep Baltaş'ın yorumunu bekliyorum.

Yeni aldığım Lenovo Y720 markalı (HD630-GTX1060) cihazımı güncellediğimde aynı sorunla karşılaştım. 1703 versiyonuna geri döndüm masaüstü sağ tuş sorunu çözüldü ancak özellikle Chrome'a girince hafif bi' takılma oluyor 1sn'lik, onun dışında 2-3 masaüstü arası geçişlerinde donmalar ve gece ışığını açtığımda çok bariz bir kasılma oluşuyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Tüm sürümlerde durum böyle sanırım. Donanımsal bir sorun olmasından korkar oldum.

Herhangi bir donanımsal problem olmadığına eminmiyiz ? CPU ve GPU'larda sorun var ise 14 günü doldurmadan iade etmek isteyebilirim.

Son düzenleme:
Merhabalar, bende bu sorunu yaşıyanlardanım önceki mesajımda belirttiğim gibi ama ayrıca bir problem daha yaşıyorum. İntel ekran kartı driverının en güncel sürüm veya sürümlerini her kurduğumda windows update kendi belirlediği eski bir sürümü üstüne kuruyor. Bunu nasıl engelleyeceğimi bulamadım. Daha yeni format attım ve format düzeltmedi. Ayrıca başından beri windows update driver güncelleme ayarıda kapalı ama yinede çözüm olmadı. Eğer intel tarafından bir çözüm gelirse kuramamaktan endişeleniyorum.

Intel yeni sürücü ile sorunu çözeceğini bildirdi. Mart/Nisan gibi çıkacak sürücü ile sorun giderilmiş olacak.

Hello all,
I believe we have root caused the issue and are testing various potential fixes, one looking promising so far. This happens often though in fixing bugs, we'll attempt to check in and hopefully it won't cause other issues or break when combined with other code fixes. It is a step in the right direction though and I thought I'd share progress. If all goes well, we could be looking at a fix in our March/April driver depending on any complications and perhaps a Beta if I can get one out sooner. I'll keep the updates coming as they're available.
.:Bryce:.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı