batuhan007
Megapat
Daha fazla
Daha dün normal bir şekilde kapattıgım bilgisayarımın bugün power düğmesine bastığımda görüntü alamadım. Daha önce de yaşıyordum bu sorunu fakat reset atarak RAM çıkar tak veya CMOS sıfırlayarak düzelmişti. Fakat bu sefer ne yaptıysam sonuç alamadım.
Overclock ile ilgili bir sorun olsa bile CMOS reset olayını yaptığımda sıfırlanması gerekir bildiğim kadarıyla.
Anlamadığım nokta daha dün tıkır tıkır çalışan, kendim Windows içinden normal bir şekilde kapattığım PC bugun nasıl oluyor da boyle bir sey yapiyor?
Başka önerisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.
- 6 farklı RAM denedim farklı MHz'lerde (2 tanesi zaten üzerindeki çalışan RAM'lerimdi, farklı anakartta test ettim çalışıyor) (RAM MHz uyuşmama olayı yok, uzun zamandır bu şekilde kullanıyordum).
- Ekran kartını çıkarıp onboard denedim sonuç alamadım.
- BIOS pilini çıkardım geri taktım olmadı, pili takmadan denedim yine sonuç alamadım.
- Anakart üzerindeki CLRT (adini tam bilmiyorum)'den sifirladim sonuç alamadım.
- Power supply degiştirdim sonuç alamadım. (Denedigim power supply farkli anakartta çalışıyor)
- Çift HDD vardı teki ile denedim olmadi, ikisini de çıkarttim yine sonuç alamadım.
- Power kablosunu çıkarıp birkaç kere power tusuna bastim kondansatördeki elektriklerin boşalması için, yine sonuç alamadım.
- Anakart üzerinde herhangi bir kondansatör şişmesi, yanma, koku vs. yok.
- Monitör sağlam, başka anakart ile denedim görüntü alıyorum.
Overclock ile ilgili bir sorun olsa bile CMOS reset olayını yaptığımda sıfırlanması gerekir bildiğim kadarıyla.
Anlamadığım nokta daha dün tıkır tıkır çalışan, kendim Windows içinden normal bir şekilde kapattığım PC bugun nasıl oluyor da boyle bir sey yapiyor?
Başka önerisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.
- Anakart: ASUS P5KLP EM APU
- İslemci: Intel Core 2 E5300 2.60 GHz
- RAM: 1x Kingston 667 MHz 1 GB - 1x Kingston 800 MHz 2 GB
- Ekran Kartı: NVidia GT 9400 1 GB 128 Bit
- HDD: 1x Samsung 320 GB - 1x Toshiba 1 TB
Son düzenleyen: Moderatör: