Intel Rocket Lake Core i9 İşlemci, 98 Derece Sıcaklığı Görüyor

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
53.245
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Rocket Lake Core i9 98 Derece

Intel Rocket Lake Core i9 işlemciler, 250W güç tüketimi ile 98 derece düzeyinde sıcaklıklara erişebiliyor. Bazı donanım meraklıları, aşırı yükler altında güç tüketimini ortaya çıkarmak ve bunu Comet Lake-S ailesinden önceki işlemciler ile karşılaştırmak için 11. nesil Intel Rocket Lake işlemcisi üzerinde bir stres testi gerçekleştirdi. Bunun sonucunda ise yaklaşan Core i9-11900KF işlemcilerin, aynı Comet […]

Devamı: Intel Rocket Lake Core i9 İşlemci, 98 Derece Sıcaklığı Görüyor
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Intel işi çözmüş soba maliyeti düşsün diye sıcak işlemci yapıyorlar doğalgaz faturası düşüyor teşekkürler Intel(!)
 
11. nesil işlemcileri 9. nesil gibi geçiş nesli olarak görüyorum. Esas yenilik 12. nesilde gelecek muhtemelen. 13. nesil de yine geçiş nesli olur diye düşünüyorum.
 
Üretim teknolojisini değiştirmeden IPC artışı elde etmeye çalışırsan anca bu şekilde artış elde edersin zaten. AMD'nin 4 sene önce kullandığı 14nm ile devam ediyorlar, rakipleri 7nm, 5nm değerleriyle toz yutturmaya başladı. Laptoplarda performans işlemcileri artık Ryzen'lar, masaüstünde hakeza öyle adamlar fiyatları Intel'den pahalı tutuyorlar çünkü artık en iyisi olduklarını biliyorlar. Senelerin Intel müşterisi Apple da ARM tabanlı işlemcileriyle bambaşka bir boyutta zaten. Intel anca GPU yatırımına yönelsin artık, işlemcilerdeki hükümdarlığı sona erdi nitekim.
 

Geri
Yukarı