Intel serilerinin anlamları nelerdir?

Makaleler
15
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Meslek
Öğrenci
Merhaba, bu aralar kafama takılan birkaç soru var. İntel Core i7 veya i9 neyi temsil ediyor? Neden i8 yok? Core, Xeon, Atom, Celeron vb. serilerin amacı nedir? Hangisi hangi işler için yapılmıştır?

i7 6500U kullanıcısıyım.

Son düzenleme:
Günümüz kullanıcısı için Core serisi vardır. i3 alt sınıf, i5 orta sınıf, i7 üst sınıf, i9 profesyonel kullanım için vardır. Atom serileri mobil cihazlar için geliştirilmiştir. Xeon serisi sunucu ve iş istasyonlarında kullanılan çok güçlü ve çok pahalı işlemcilere denir. Celeron alt seviye için tasarlanmış işlemcilerdir.

Merhaba, bu aralar kafama takılan birkaç soru var. İntel Core i7 veya i9 neyi temsil ediyor? Neden i8 yok? Core, Xeon, Atom, Celeron vb. serilerin amacı nedir? Hangisi hangi işler için yapılmıştır?
Core i3, i5, i7 ve i9 işlemci aileleri. i3-6100'deki "6", 6. nesil olduğunu belirtiyor. Ya da i7-8700'deki "8", 8. nesil olduğunu...
Core'lar, oyun için; Xeon'lar iş istasyonları vs. için. Benim bildiklerim böyle. Bir de "K", "F" olayı var. Onları anlatabilirim bilmiyorsan ve istersen.

Tam olarak dediğin sorunun cevabını veremeyeceğim ama alttaki PDF'te eski Intel ve AMD işlemci kokd adlarının neler olduğu belirtilmiş.

Bu sitede de sondaki K, F, U gibi ibarelerin ne anlama geldiği söylenmiş.

Core i3, i5, i7 ve i9 işlemci aileleri. i3-6100'deki "6", 6. nesil olduğunu belirtiyor. Ya da i7-8700'deki "8", 8. nesil olduğunu...
Core'lar, oyun için; Xeon'lar iş istasyonları vs. için. Benim bildiklerim böyle. Bir de "K", "F" olayı var. Onları anlatabilirim bilmiyorsan ve istersen.

İstediğiniz kadar uzun yazabilirsiniz ben okurum 😁.

Günümüz kullanıcısı için Core serisi vardır. i3 alt sınıf, i5 orta sınıf, i7 üst sınıf, i9 profesyonel kullanım için vardır. Atom serileri mobil cihazlar için geliştirilmiştir. Xeon serisi sunucu ve iş istasyonlarında kullanılan çok güçlü ve çok pahalı işlemcilere denir. Celeron alt seviye için tasarlanmış işlemcilerdir.
Hocam İ5 6.Nesil bir işlemci kullanan birisi ile İ7 2.nesil kullanan birisinin işlemcileri karşılaştırıldığında İ7 üst sınıf olduğu için daha yüksek performans vermesi gerekmezmi veya ben sizi anlayamadım kusuruma bakmayın. Doğrusunu tabiki biliyorum Mimari,Yeni nesil işlemciler her daim daha öndedir. Fakat sizin düşünce tarzınızı anlamak istedim saygılar. Bilmiyorda olabilirim kusuruma bakmayın.

Hocam İ5 6.Nesil bir işlemci kullanan birisi ile İ7 2.nesil kullanan birisinin işlemcileri karşılaştırıldığında İ7 üst sınıf olduğu için daha yüksek performans vermesi gerekmezmi veya ben sizi anlayamadım kusuruma bakmayın. Doğrusunu tabiki biliyorum Mimari,Yeni nesil işlemciler her daim daha öndedir. Fakat sizin düşünce tarzınızı anlamak istedim saygılar. Bilmiyorda olabilirim kusuruma bakmayın.
Aralarında nesil farkı var. Her yeni nesilde performans artıyor. Konu sahibi sadece serilerin anlamlarını sordu. Bende ona göre cevap verdim.

İstediğiniz kadar uzun yazabilirsiniz ben okurum 😁.
K İşlemcilerin çarpan kilidi açıktır OC yapabilirsiniz. F işlemcilerin içerisinde Dahilli GPU yoktur Onboard dediğimiz şeydir. KF modelleri ikisinin birleşimidir. U işlemciler çok düşük güç tüketirler. H High Quality demektir. Transistörler ve çekirdek ısıya karşı daha dayanıklıdır.
Aralarında nesil farkı var. Her yeni nesilde performans artıyor. Konu sahibi sadece serilerin anlamlarını sormuş.
Anladım hocam çok teşşekür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı