Intel stock fan yeterli midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aşağıdaki grafikte tüm çekirdekler %100 çalışırken en fazla 74 derece sıcaklık elde edilmiş. Normal kullanımda tüm çekirdekler %100 çalışmayacağı için bu sıcaklığı görmezsin, dolayısıyla stok fan yeterli olacaktır.

Intel-4690k-temps.jpg

Bu stock fan olayı günümüzde çok abartılıyor. İşte yeni sistemi stock fanla kullanma, işlemci çok ısınır tarzı saçma sapan yorumlar yapılıyor. Stock fan seni en az 2 sene götürür. 2 sene sonrada sıcaklıktan çok ses veya titreşim problemi olur. Stock fan o.c yapmicaksan yeterli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaslar merhaba. Msi z97 gaming 5, İntel i5 4690 ve Msi gtx 770'li bir sistem toplamayı düşünüyorum. Oc yapmayacağım. Bilgisayari oyun amacli kullanacağım, onun haricinde film izleme, müzik dinleme, internette gezinme gibi amaclar ile kullanacağım. Sizce Bf 4, Cod ghost veya Gta 5 gibi üst seviye oyunları oynarken stock fan yeterli olur mu? Ve de internette izlediğim tüm videolarda opsiyonel fanlar kullanılmıştı. Stock fan'ın takilmasi nasıl, daha kolay mıdır?
Cevaplariniz icin simdiden teşekkürler.
Fazla bile, oc yapsan bile yeterli olacaktır.

O zaman opsiyonel fan'a para vermeme gerek yok, peki stock fan'ın takilmasi nasil yine macun falan sürülüyor mu?
Fan ile sürülü şekilde çıkıyor kutudan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bide ben seni oyunları oynarken göreyim nasıl bir ses çıkıyor, stok fan kullanmayın kesinlikle işlemci ömrünü azaltırsınız. 100 tl gayet iyi soğutmalar mevcut. Sırf o çıkan ses için yeni bir fan almayı düşünecekseniz başıma geldi biliyorum çünkü.

Kardeş Recep Baltaş bile söylüyor... Abi ben stok fan taktım oyun oynayacağım yeterli midir? Geçmiş olsun diye cevap vermişti bir videoda :D

Stock fana gerek yok arkadaşların söylediği gibi zaten işlemci fanları test ediliyor bildiğim kadarıyla üst seviyelerde.

Arkadaşlar stok fan yetersiz olsaydı bilin ki Intel satarken o işlemcilerin yanına stok fan koymazdı. Örneğin şu anda satılan 2011 soket işlemciler stok fansız satılıyor. Eğer stok fan yetersiz olsaydı 1150 soket işlemciler de stok fansız satılırdı.

Zaten işlemci üretilirken fanda ona göre üretiliyor.Ama sen daha iyi bir performans istiyorum diyorsan ayrı bir soğutma sistemi takabilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı