Çözüldü Intel stok fan tam oturmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mertyilm

Hectopat
İşlemci
i3 12100f
İşlemcim i3 12100F yeni stok fan var, bugün işlemci termal macunumu değiştirdim. Fanı takarken üst taraftaki fan ayakları oturursa alttaki oturmuyor tık sesi gelmiyor takarken. Oturdu diye fanı taktım işlemci yükte 81-82 dereceye çıktı termal macun değiştirmeden önce 75-80 arasıydı. Fanı çıkardım termal macunu tekrar yeniledim ve şimdi tekrar taktım ve yine oturmadığını fark ettim taktıktan hemen sonra çıkardım ve fan bloğunun altı neredeyse hiç termal macunla temas etmemişti. En son tekrar taktım, sefer daha kötü takmışım ve 86-87 dereceye çıkıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

En son taktıktan sonra aklıma geldi benim de madem ayrı ayrı basınca oturmuyor aynı anda basayım diye sabah uygulayayım dönüş yaparım.

Umarım işe yarar. İyi geceler.

"Hocam elinizde tuttuğunuz soğutucunun, önce beyaz uçlarını anakarttaki yuvalara oturtun. Ama bunu yaparken, siyah uçları, beyaz uçların içinden yukarı doğru çekin. Yani siyah uçlar, beyaz uçların içinde olmaması lazım ilk oturturken. Beyaz uçları oturttuktan sonra, siyah uçların üstünden aşağıya doğru bastırın ve düz tornavida yardımı ile çevirip kilitleyin." Bu çözüm bir arkadaşta işe yaramış, bana da mantıklı geldi bunu da denersiniz. Siyahları geri çekmeyi kolaylaştırmak için kasayı ters bir şekilde tutabilirsiniz.

Umarım işe yarar. İyi geceler.

"Hocam elinizde tuttuğunuz soğutucunun, önce beyaz uçlarını anakarttaki yuvalara oturtun. Ama bunu yaparken, siyah uçları, beyaz uçların içinden yukarı doğru çekin. Yani siyah uçlar, beyaz uçların içinde olmaması lazım ilk oturturken. Beyaz uçları oturttuktan sonra, siyah uçların üstünden aşağıya doğru bastırın ve düz tornavida yardımı ile çevirip kilitleyin." Bu çözüm bir arkadaşta işe yaramış, bana da mantıklı geldi bunu da denersiniz. Siyahları geri çekmeyi kolaylaştırmak için kasayı ters bir şekilde tutabilirsiniz.
Hocam tamamdır halletım dün akşam 86-87derece olan işlemci şimdi 60ı zor geçiyor çaprazları aynı anda bastırma ile hallettim sağolun.

Hocam tamamdır halletım dün akşam 86-87derece olan işlemci şimdi 60ı zor geçiyor çaprazları aynı anda bastırma ile hallettim sağ olun.

Çok sevindim hocam, bende macun yenilemesi yapacağım zaman deneyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı