Intel stok fanı egzoz fana dönüştürmek

Tabii ki etkiler. Etkilemez olur mu araba gibi düşünün birisi hava filtresi birisi egzoz. Egzozdan hava alır mı? Yoksa sıcaklığı dışarı mı verir? Her zaman ama her zaman gelen hava bir şekilde çıkmalı. Çıkmadığı zaman içeride oluşacak hava parçalar daha yüksek derecelerde ısındığından dolayı (içeriye pompalanan soğuk havadan fazla) içerideki havayı da ısıtacak ve bir süre sonra sonuçlarını görmeye başlayacaklar. Çünkü fanların içeriye pompaladı hava yeteri kadar soğuk olmayacak ve hatta sıcak havalar da daha da etkili bir şekilde içeriye soğuk yerine sıcak hava verecek ve sonuç malum.

Sen ciğerlerine hava doldurup verme esnasında aynı anda da nefes alabilir misin? Öyle düşün bir nevi.

Evet, yanlış duymadınız. 😀

OC işlerine girmediğim için saçma ve gereksiz olsa da eski stok fanımın ayakları kırıldığı için hem macera olması hem de 7 senelik sistemimin eksiği olan egzoz fan işini çözdüm.

Kasa fanının olduğu sokete fan çoklayıcı ekledim, fan hızını ayarlayabiliyorum ancak CPU fan gibi yükte hızlı çalışması için otomatik ayar yapabileceğim bir program bulamadım, tavsiyelere açığım.
Elin değmişken kasanın temizliğinide yapsan iyi olur hani.

Konu patlamış
Hocam fan yönü ters olmuş. Hava akışını bozar, kârdan çok zarar gibi geldi bana :)
Konu patlamış ve bir çok mantıklı, mantıksız yorum gelmiş.

Intel etiketi olan kısım havayı çektiği, arkası ise havayı üflediği kısım. Yani fan yönü ters değil, doğru. Zaten fanın dışarıya bakan kısmında aliminyum blok vardı.

Kasanın önündede aynı yönde bir fan var.

Kasanın önündeki fan soğuk havayı içeriye alıyor, taktığım fan ise içerideki ısınan havayı dışarıya atıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı