Intel stok fanı nasıl takılmalı?

pc53

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar PC'yi temizledim, anakart üzerindeki stok fan bir türlü yerine oturmuyor.

Biraz oturur gibi oldu. Taktım çalıştırdığımda işlemci çok ısınıyor fanı iyi oturtuğunuzdan emin olun dedi.
Acaba tırnaklarında sorun mu var?

Dosya Ekleri

• IMG_20231112_173000.jpg
    IMG_20231112_173000.jpg
    160,9 KB · Görüntüleme: 173
Kilit mekanizması var o fanların. Tırnaklar üzerinde oklar vardır. Onlar dışarı gelecek şekilde yerine oturtup üstten basınca kilitlemesi lazım.

Nasıl takılacağı ile ilgili Youtube'da videoları var. Ancak takarken dikkatli olun. Tırnakları takarken oturduklarından emin olun. Yoksa uçları bükülüyor ve kullanılamaz hale geliyor. Bizzat bunu yaşadığım için sıfırdan soğutucu aldım.

Şimdi 3-4 sayfa yazılı olarak stok fan nasıl takılır anlatılacak. En iyisi webden bir montaj videosu bulup izlemen olur bulamazsan birkaç video paylaşayım.

Nasıl takılacağı ile ilgili YouTube'da videoları var. Ancak takarken dikkatli olun. Tırnakları takarken oturduklarından emin olun. Yoksa uçları bükülüyor ve kullanılamaz hale geliyor. Bizzat bunu yaşadığım için sıfırdan soğutucu aldım.

Tırnaklar oturdu PC'yi çalıştırıyorum anakart fanı çok hızlı çalışıyor ve bu uyarıyı veriyor.

Tırnaklar oturdu PC'yi çalıştırıyorum anakart fanı çok hızlı çalışıyor ve bu uyarıyı veriyor.
O zaman termal macununuzda bir sorun olabilir. Termal macunun kalitesinden ve ince veya kalın olmaksızın ortalama bir seviyede sürdüğünüzden emin olun. Veya fanı yerine tam anlamıyla oturtamadınız. Fanı sıkı tutup sallamaya çalışın. Eğer fan bloğu az da olsa hareket ediyorsa tam oturmamıştır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu bir kez daha izleyip yapabilir misin? Ben montajda sorun olduğunu düşünüyorum. Kilidi açık olan bacakların ucundan siyah pin gözükmez resimde gözüküyor. Bir daha dene bakalım. İyice izle sakince yap.

Nasıl takılacağı ile ilgili Youtube'da videoları var. Ancak takarken dikkatli olun. Tırnakları takarken oturduklarından emin olun. Yoksa uçları bükülüyor ve kullanılamaz hale geliyor. Bizzat bunu yaşadığım için sıfırdan soğutucu aldım.
Bende aynısını yaşadım hocam. Ucu büküldü ama elimle düzeltip tekrar takabildim. Zaten stok yeterli olmadığı için yeni fan aldım öyle kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı