İntel stok soğutucu derecesi

İSMET 53

Hectopat
Daha fazla  
Anakart: Msı b85-g43 gaming
İşlemci: intel core i5 4570 soket 1150
Ekran kartı: asus gtx760
Ram: corsair 4x2 1600 mhz
4570 in yanında gelen intelin stok soğutucusunu kullanıyorum boşta 25-30 derece yükte 55-60 piyasadaki çoğu oyunları high ayarlarda oynayabiliyorum sorum şu çoğu kişi intelin stok soğutucusunu tercih etmiyor gerek overclock olsun gerekte derecelerden memnun olmadığı için işlemci soğutucu kullanıyolar ve bu kullanıcılar sistemlerinin boşta 30-35 yükse 55-60 derece olduğunu söylüyorlar sizcede bendeki derecelerin çok iyi olduğunu düşünüyorum ?

@Recep Baltaş

Stok frekans ve voltaj değerlerinde yük altında 55-60 derece iyi değerler. Daha yüksek değerler almama sebebiniz işlemciyi gerçekten tam anlamıyla yük altına sokmuyor olmanız. Prime95 programını indirip çalıştırırsanız sıcaklıkların çok daha yüksek seviyelere ulaşabildiğini görürsünüz.

Dolayısıyla farklı insanlar harici işlemci soğutucuları aldıklarında Overlock işlerine soyunuyorlar ve var olan frekans ve voltaj ayarlarında artışa gidiyorlar.
Ve işlemciyi tam anlamıyla yük altına soktuklarında, o kaliteli harici soğutuclar ile bile 55-60 derece değerler alıyorlar.

O insanların yaptığı frekans ve voltaj artışlarını siz yapsanız ve işlemciyi Prime95 gibi bir program ile teste soksanız emin olun sıcaklıklardan dolayı otomatik olarak kapanır sisteminiz :) Uzun uzun anlattım, yardımcı olabildiysem ne ala. @Silinen üye

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı