Intel ve Nvidia ile Fiyat/Performans Sistemi Toplamak

ahmet_dpt

Kilopat
İyi günler arkadaşlar. Üç aylık süre zarfında almayı planladığım sistemi, sizin yorumlarınızı ve önerilerinizi almak için burada paylaşıyorum.

Öncelikle AMD firması eski günlerine dönmediği için işlemci tarafında Intel tercihimdir. Aynı şekilde bu firmanın ekran kartlarının performans/watt başarımı iyi olmadığından dolayı Nvidia ekran kartı tavsiyelerine açığım. Şuan SSD birimine ayıracak bütçem olmadığı için 7200 RPM HDD (10000 RPM HDD'ler SSD fiyatına yaklaştığı için mantıklı değil) önerilerine açığım. Ekran boyutu olarak düşüncem 24" veya daha büyük, en fazla 2ms (hissedemeyecek olsamda 2ms'in yeri başkadır) tepkime süresine sahip LED aydınlatmalı LCD monitör bileşimidir.

Anakart ise gelecek senelerde yapacağım yükseltmeleri hoş görebilecek sağlam bir şey olmalı. Kasaya fazla önem vermiyorum ama kablo karmaşasını önleyen bol fan yuvasına sahip olanlar ilgimi çekiyor. DVD yazıcıya ihtiyaç yok. Belleklerde ise CL9 geçikme süresine sahip 1600MHz hızında 8 GB yeterli gibi duruyor. Güç kaynağı ise modüler yapılı, 80+ serisinden 750W gücünde uzun ömürlü sağlam parçalara bakıyorum. Klavye ve fare olarak Logitech'in Gaming serisi fiyat açısından ideal. Belirleyemedim kısım olan ses sistemi için düşünceleriniz benim için önemli. Kafamda oluşturduğum sistem ve şuan ki ücretlerini kaba bir şekilde aşağıya yazıyorum.

• Anakart: ASROCK Fatal1ty H87 Performance LGA1150 260 TL
  • Kasa: AEROCOOL Strike X 160 TL
  • İşlemci: INTEL Core i3-4130 3.40 GHz LGA1150 304 TL
  • Ekran Kartı: ASUS GTX660 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 450 - 490 TL
  • Bellek: Corsair 8GB (2X 4GB) DDR3 1600 MHz CL9 Vengeance 185 TL
  • Klavye: Logitech G105 88 TL
  • Mause: Logitech G9x 130 TL
  • Güç Kaynağı: High Power Direct12 750W 80+ Plus Bronz 230 TL
  • Harddisk: WD Caviar Black 3.5" 1TB SATA 6 Gb/s 230 TL
  • Monitör: ASUS VS248H 24" 1920x1080 2ms Full HD HDMI Siyah LED 520 TL

Bu şekli ile ortalama 2600 TL tutuyor. Sisteme stok haricinde işlemci soğutucusu tavsiye ederseniz değerlendirebilirim (işlemci overclock olamayacağı için gerek yok diye düşünüyorum). Fiyatı makul bir ses sistemine (oyuncu kulaklığı / 3+1 ses sistemi vb.) ihtiyacım var. Toplam bütçe sınırım 2800 TL. Yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha iyi bir kasa toplanabilir. Çevre birimleri (monitor,klavye v.s.) fiyatları hariç ne kadar para ayırabilirsiniz?

Buyrun:

tttx4.png

%25 indirim ile 1977 TL tutuyor. Bu fiyata en iyisi :D

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı