AMD'nin güncel son nesil ekran kartını kullanan birisi olarak ve 6900 XT'ten 7900 XT'ye geçmiş birisi olarak yakın geçmişte de GPU tarafında önemli isimlerden birisinin Apple'a transfer olmasıyla beraber AMD'nin artık low-cost GPU ve konsol GPU üreticisi olacağını tahmin ediyorum biraz saldı gibiler kas gücünde yeni ekran kartım eski ekran kartından %30'dan fazla daha iyi olmasına rağmen oyun performanslarında ortalama %15 daha iyi performans alıyorum ve CUDA durumundan dolayı Nvidia, Nvidia olarak kalacaktır diye düşünüyorum.
Üstelik AMD konusunda sizinle bir şey daha paylaşmak istiyorum, mevcut anakartım Asus X670E Crosshair Hero modeli, anakartı son kış aldım. Anakartı aldığımda anakart'ın özelliklerinde Bellek kapasitesi, 128 GB maksimum 6400 MHz şeklindeydi, bu sebepten ötürü G Skill'den 128 GB 6000 MHz bellek kiti almaktan çekinmedim, elimde bütçe varken doldurayım doların artması bir yana artık üst segment ürünlerin ülkeye girip girmeyeceği belli değil derken AMD yeni BIOS güncellemesi ile anakartımın bellek frekansını 6400'den alıp 8000 MHz'ye kadar çıkardı, maksimum kapasiteyi ise 128 GB'tan alıp yeni 48 GB'lık modüllerin çıkmasıyla birlikte 192 GB'a çıkardı anakartın OC sekmesinde eskiden 9600 MHz'ye kadar uzanırken liste 12800 MHz'ye kadar uzattılar. Gözünü seveyim bu durumun.
Hocam para etmez kısmını fazla kullanıcı yorumu olarak gördüm 2012 yılından beridir ana telefonum sürekli iPhone oldu bu yıl da iPhone 11'den iPhone 15 Pro Max'e geçiş yaptım, telefonda genel olarak beklentilerimi karşılamadı diyebileceğim tek şey fiyat etiketiydi o da satarken zaten kendini ortaya koyuyor, maalesef acı ama gerçek 8800 TL'ye 2020'de aldığım 256 GB iPhone 11'i bu hafta 19.000 TL gibi bir fiyata telefoncuya sattım..