Intel ve saçma politikaları

AMD'nin güncel son nesil ekran kartını kullanan birisi olarak ve 6900 XT'ten 7900 XT'ye geçmiş birisi olarak yakın geçmişte de GPU tarafında önemli isimlerden birisinin Apple'a transfer olmasıyla beraber AMD'nin artık low-cost GPU ve konsol GPU üreticisi olacağını tahmin ediyorum biraz saldı gibiler kas gücünde yeni ekran kartım eski ekran kartından %30'dan fazla daha iyi olmasına rağmen oyun performanslarında ortalama %15 daha iyi performans alıyorum ve CUDA durumundan dolayı Nvidia, Nvidia olarak kalacaktır diye düşünüyorum.

Üstelik AMD konusunda sizinle bir şey daha paylaşmak istiyorum, mevcut anakartım Asus X670E Crosshair Hero modeli, anakartı son kış aldım. Anakartı aldığımda anakart'ın özelliklerinde Bellek kapasitesi, 128 GB maksimum 6400 MHz şeklindeydi, bu sebepten ötürü G Skill'den 128 GB 6000 MHz bellek kiti almaktan çekinmedim, elimde bütçe varken doldurayım doların artması bir yana artık üst segment ürünlerin ülkeye girip girmeyeceği belli değil derken AMD yeni BIOS güncellemesi ile anakartımın bellek frekansını 6400'den alıp 8000 MHz'ye kadar çıkardı, maksimum kapasiteyi ise 128 GB'tan alıp yeni 48 GB'lık modüllerin çıkmasıyla birlikte 192 GB'a çıkardı anakartın OC sekmesinde eskiden 9600 MHz'ye kadar uzanırken liste 12800 MHz'ye kadar uzattılar. Gözünü seveyim bu durumun.

Hocam para etmez kısmını fazla kullanıcı yorumu olarak gördüm 2012 yılından beridir ana telefonum sürekli iPhone oldu bu yıl da iPhone 11'den iPhone 15 Pro Max'e geçiş yaptım, telefonda genel olarak beklentilerimi karşılamadı diyebileceğim tek şey fiyat etiketiydi o da satarken zaten kendini ortaya koyuyor, maalesef acı ama gerçek 8800 TL'ye 2020'de aldığım 256 GB iPhone 11'i bu hafta 19.000 TL gibi bir fiyata telefoncuya sattım..
Güncel AMD işlemcilerde 8k MHz bellekler biraz hayal. Bellek kontrolcüsü Intel kadar iyi değil.

Güncel AMD işlemcilerde 8k MHz bellekler biraz hayal. Bellek kontrolcüsü Intel kadar iyi değil.
Evet 7000 serisinin bellek desteği konusunda DDR5'te ilk süreçte beklenen performansı verememiş olabilir ancak AMD'nin websitesinde dual channel bellek için 5200 MHz'yi garanti eden işlemci ile youtube'da onlarca bulabileceğiniz testlerden birisini bırakayım buraya isterseniz kontrol edin,
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşte belirtmek istediğim mesele de bu AMD bir ürün yapıyor ve peşine düşüyor intel gibi ürünü çıkarıp kaçmıyor güncellemelerle kararlılık, performans ve desteği sürekli geliştiriyor, 4 kanalda maksimum 3600 MHz vaad edilen işlemcim ile 4 kanalda 6000 MHz CL36 (normalde 6000 MHz CL30 boot süresinin uzaması ve bazen boot dahi etmemesi sebebiyle CL36 olarak) belleğimi problemsiz şekilde kullanabiliyorum.

Neden AMD'yi bu kadar büyütüyorsunuz
İnanın büyütmeye çalışmıyorum, gerçekten anlamaya çalışıyorum insanlar güncel şartlarda neden AMD dururken Intel alsın.
Keşke Intel bir anda 4-5 nm deli performanslı ve verimli bir işlemci çıkarsa AMD'ye toz yuttursa ki AMD'de elindeki tüm tuşlara basabilse, 2.5 yılda 1 işlemci çıkarmasa da şu anda sistem toplayanlar 1.5 yıllık işlemcilerle geçmese platforma.

İnanın büyütmeye çalışmıyorum, gerçekten anlamaya çalışıyorum insanlar güncel şartlarda neden AMD dururken Intel alsın.
Keşke Intel bir anda 4-5 nm deli performanslı ve verimli bir işlemci çıkarsa AMD'ye toz yuttursa ki AMD'de elindeki tüm tuşlara basabilse, 2.5 yılda 1 işlemci çıkarmasa da şu anda sistem toplayanlar 1.5 yıllık işlemcilerle geçmese platforma.

Hocam vallahi AMD 5000 FPS veren 1000 TL'lik işlemci bile satsa 60 FPS veren Intel işlemciden vaz geçmem aradaki fark bu

Sanki AMD hiç ısınmıyor 🤣

Evet, AMD 5800X dışında Ryzen 5000 ve sonrası işlemcilerde asla Intel kadar ısınmıyor hatta 7950X3D gibi işlemciler 13900K gibi işlemcilerden kat kat daha verimliler 🙂

Hocam vallahi AMD 5000 FPS veren 1000 TL'lik işlemci bile satsa 60 FPS veren Intel işlemciden vaz geçmem aradaki fark bu

Ayrıca fanboy olduğunuz belli. Başta saçma sapan kronik sorunları var vs. yazıp sonrada buna dönmeniz bunu açıklıyor.

Bir fanboyun fikri asla önemli olamaz çünkü onun gözünü marka aşkı bürümüştür 😁

Intel 14.nesil işlemci olarak şu an için i9-14900K üretti ama sağ olsun Thermal Throttling sorunlu.
Üstelik ASUS ROG 360 soğutucuyla test edilmesine rağmen performansı yerlerde.
24 çekirdek olarak pazarlayıp göz boyamaya devam ediyor Intel.
i7-14700K ise stres testinde 90 derecenin altında gayet stabil çalışıyor.
LGA 1700 soket desteği ve 10nm teknolojisi 14.nesil işlemcilerle son bulacak.
Intel anakart değiştirmenize gerek yok zaten tek çekirdekte AMD'yi eziyorum modunda ilerliyor.
i7-14700K işlemcisini 13.nesil Z790 anakartlarda BIOS güncellemesinden sonra direk takıp kullanabiliyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı