Intel ve saçma politikaları

Bu da kolay bir sıyrılma yöntemidir? Hiçbir kaynak sunmadan asılsız sallamak sonra da insanları küçümsemeye çalışmak...

Şurada AMD işlemcilerin kronik sorunlu olduklarını ve 5800X dışında 5. ve 7. nesilde AMD işlemcilerin Intel işlemcilerden çok daha verimsiz olduğunu gösteren bir kaynak at burada senden özür dileyeceğim hadi bakalım 🙂

Ben AMD kötü Intel iyi demedim. Siz sadece AMD'yi çok büyütüyorsunuz AMD'nin sorunları olabiliyor her yerde mevcut zaten

Herkes gene Intel alıyor dostum. Pazar payının çoğu Intel'in.

Evet AMD kullanmadıgım için AMD'yi kötülüyor olabilirim mesela tofaşa biniyorsundur kendini Bugatti'den üstün görüyorsundur aynı oyleyim şu an AMD'den birçok kişi şikayetci oldugu ıcın boyle kötülüyorum AMD'yi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben AMD kötü Intel iyi demedim. Siz sadece AMD'yi çok büyütüyorsunuz AMD'nin sorunları olabiliyor her yerde mevcut zaten

Hayır, kimse AMD'yi büyütmedi ama tam tersi siz AMD'yi gömmeye çalıştınız. Öyle sorunları var her yerde mevcut diyerek kanıt atılmıyor ayrıca. Ben burada kanıtlamama yetebilecek kadar link sallayabilirim ve aramızdaki fark bu işte 🙂

@MorgauS_0 Ryzen 9 7950x3D ile yeni çıkan Intel i9 14900K performans, güç ve ısı testlerini incele bakalım. 1 yıl önce çıkan işlemciden bile oyun performansında madara olmasını geçtim 2 kat fazla güç tüketip arada neredeyse 20 derece fark oluyor. Bırak bu Intel fanboyluğunu. AMD piyasada sürünürken Intel seni 2 çekirdekli işlemcilere mahkum etti.

Intel anakart değiştirmenize gerek yok zaten tek çekirdekte AMD'yi eziyorum modunda ilerliyor.
Bu satırın neresinden fanboyluk olduğu tespitine vardın şaşırmamak elde değil?
Tek çekirdekte Intel'in fırına çevirmediği hiçbir işlemcinin AMD'yi aynı TDP değerinde geçtiğini görmedim. Basit bir OC işlemi ile gayet rahat aynı TDP değerlerinde AMD Intel'i genel olarak geçmekte, ama buna da eziyor diyemeyiz düşük yüzdeliklerle geçiyor.

Ekran kartı ayrı, işlemci ayrı. Sen ekran kartı için diyor isen burası yeri değil hocam.
İşlemci için diyorsa, kanıt sunarsın açıklasın haklıysan eyvallah deriz. Sen ortaya bir şey atıyorsun sonra karışıyor.

Evet AMD kullanmadıgım için AMD'yi kötülüyor olabilirim mesela tofaşa biniyorsundur kendini Bugatti'den üstün görüyorsundur aynı oyleyim şu an AMD'den birçok kişi şikayetci oldugu ıcın boyle kötülüyorum AMD'yi.
AMD önde şu an yani aslında tam tersi sen Tofaş sürüyorsun ama altındakini Bugatti sanıyorsun.

Bir intel kullanıcısı BIOS güncellemesi ile soket desteğiyle tanışıyor olarak yorumladım.
Ayrıca hocam gerek sentetiklerde gerek genel kullanımda bana AMD'yi "ezdiği" bir yer gösterebilir misin senden rica etsem daha önce hiç görmedim de fırın gibi 400W gücünde çalıştırdığı işlemcilerle 240w civarında maksimum güç çekimi olan işlemcilerin %103-105 performansını vermesini ezmek olarak nitelendiriyorsanız fanboyluk seziyorum

Adamlar bir ara 14. nesli acaba 13v2 olarak mı çıkarsak diye düşündü. 12. nesilden sonra 14. nesile geçmek isteyen birisi mesela çekirdek artışı dışında ne elde edecek? Performans olarak gözle görülür pek bir şey yok oyun tarafında. Zaten mimaride veya tasarımda bir şekilde değişim yapmadan performans kazanımı elde etmek zor. Aynı mimari veya tasarım üzerine maksimum 2 nesil işlemci çıkarılır. Üçüncü bir şey ifade etmemeye başlıyor artık. Sıcaklık ve güç tüketimi büyük bir sorun olmaya başlıyor. Etmesi için 3D V-Cache tarzı bir teknoloji gerekir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı