Intel vs AMD olayı ne kadar saçma?

Arkadaşlar Intel 1 nesil çıkartıyor AMD 2 nesil ama Intel'in 1 nesli AMD'nin 2 nesli ile kapışıyor.
O onun rakibi değil ki.
10700K'nın rakibi kim, diye sorsam AMD tarafında 10 tane rakip çıkacak.
Anlamış değilim. Fanboyluk yapmıyorum doğrular bu.
Intel garip.
Bazı olayları çözse AMD'nin yüzüne kimse bakmaz.
Örnek;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

XMP ve OC olayını açsa anakartta bitti.
Destekte oldu mu 2, 3 nesil aha AMD bitti.
Şu an bile i3 ve i5'ler deli satıyor.
Anakart fiyatları ucuz olmalı 100 lira falan.
Z serisi anakartlar acayip pahalı.
En ucuzu 1300, 1200.
Bu olay böyle gidecek herhalde, Intel 1 nesil çıkartacak AMD 10 nesil.
Adamlar 14nm ama 7nm adama kafa tutuyor.
Bu arada bu verilen rakamlara güvenmiyorum, yok 8 çekirdek, yok 10 çekirdek, 14nm, 10nm.
Yalanın dibi bunlar bence.
Intel bu yüzden adam, tek çıkardığı nesil ile 10 nesle kafa tutar, manyak adamlar.
Fanboy değilim yine diyorum, Intel'i biraz daha fazla seviyorum sanki o giderse dünya biter gibi bir sevgim var ona.
Fiyatlar aynı neredeyse 10700k ile 5600X.
Hatta 10700KF var onla daha iyi olur.

Arkadaşlar Intel 1 nesil çıkartıyor AMD 2 nesil ama Intel'in 1 nesli AMD'nin 2 nesli ile kapışıyor.
O onun rakibi değil ki.
10700K'nın rakibi kim, diye sorsam AMD tarafında 10 tane rakip çıkacak.
Anlamış değilim. Fanboyluk yapmıyorum doğrular bu.
Intel garip.
Bazı olayları çözse AMD'nin yüzüne kimse bakmaz.
Örnek;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

XMP ve OC olayını açsa anakartta bitti.
Destekte oldu mu 2, 3 nesil aha AMD bitti.
Şu an bile i3 ve i5'ler deli satıyor.
Anakart fiyatları ucuz olmalı 100 lira falan.
Z serisi anakartlar acayip pahalı.
En ucuzu 1300, 1200.
Bu olay böyle gidecek herhalde, Intel 1 nesil çıkartacak AMD 10 nesil.
Adamlar 14nm ama 7nm adama kafa tutuyor.
Bu arada bu verilen rakamlara güvenmiyorum, yok 8 çekirdek, yok 10 çekirdek, 14nm, 10nm.
Yalanın dibi bunlar bence.
Intel bu yüzden adam, tek çıkardığı nesil ile 10 nesle kafa tutar, manyak adamlar.
Fanboy değilim yine diyorum, Intel'i biraz daha fazla seviyorum sanki o giderse dünya biter gibi bir sevgim var ona.
Fiyatlar aynı neredeyse 10700k ile 5600X.
Hatta 10700KF var onla daha iyi olur.

Hocam işlemci yazılımı olarak bence Intel daha başarılı ama Performans'a gelirsek AMD daha iyi. Anakartta ise AMD'nin soket yapısını sevmiyorum kapaklı olmadığı için Intel gibi LGA olmadığı için soğutucu çıkarırken işlemcide geliyor.

Fiyatlar aynı olsa birçok kişi Intel seçer.
Hemen hemen aynı.
Ama soğutucu masrafını unutmayalım.
Intel ah ah.
Koy işte abi soğutucu.
Hocam işlemci yazılımı olarak bence Intel daha başarılı ama Performans'a gelirsek AMD daha iyi. Anakartta ise AMD'nin soket yapısını sevmiyorum kapaklı olmadığı için Intel gibi LGA olmadığı için soğutucu çıkarırken işlemcide geliyor.

Yazılım ve bazı şeyler yüzünden Intel'i seviyorum zaten.
AMD sanki sadece işlemci üretir.

Biri 14 nm biri 7 inanmıyorum demişsinde. 10700KF 125TDP 5600X 65TDP zaten nm farkı bariz göze çarpıyor. AMD son zamanlarda çok sattığın için satıcalar hemen zamlamaya başladı. Bakarsan aralarinda 85 dolar fark var ama piyasada ikisi de aynı fiyatta. Overclock için en az Z490 lazım o da bir B450 ile arasina yaklasik 800TL gibi bir fark çıkıyor. 3700X ile gelen writh prisma ile OC bile yapabiliyorsun ama 125W Intel en az 240mm soğutucu lazım.

Biri 14 nm biri 7 inanmıyorum demişsinde. 10700KF 125TDP 5600X 65TDP zaten nm farkı bariz göze çarpıyor. AMD son zamanlarda çok sattığın için satıcalar hemen zamlamaya başladı. Bakarsan aralarinda 85 dolar fark var ama piyasada ikisi de aynı fiyatta. Overclock için en az Z490 lazım. Oda bir B450 ile arasina yaklasik 800TL gibi bir fark çıkıyor. 3700X ile gelen writh prisma ile OC bile yapabiliyirsun ama 125W Intel en az 240mm soğutucu lazım.

İşte hatalarla dolu bir hayat;
Intel'in öyküsü.

Hemen hemen aynı.
Ama soğutucu masrafını unutmayalım.
Intel ah ah.
Koy işte abi soğutucu.

Başta çok büyük hata yaptılar ama iyi de oldu. Hatasını anladı thread sayılarını yükseltti fiyatları da düşürdü 3500X ezip geçen ama daha ucuz olan işlemcisi var 10400F. İnşallah şu anakart, RAM frekans ve OC konularını da düzeltirler eğer düzeltirlerse hem de işlemcilerin fiyatı çok az arttırıp ya da hiç arttırmadan bugün kimse AMD kullanmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı