Intel vs AMD

Makaleler
1
Yer
Adana
Günaydın arkadaşlar. Evet belki yıllardır tartışılan bir konu ama yine de sormak istiyorum. Ben bugüne kadar. Intel kullandım. Aktif olarak da kullanıyorum. Genel olarak bu tür söylemlerle karşı karşıya geldim; Intel iş ve ofis için, AMD oyun odaklı işlemci olarak bildim. Ekran kartı olarak da AMD kullandım NVIDIA olarak sadece GT 1030 kullanma şansım olmuştu şu an aktif olarak RX 6500 XT kullanıyorum memnunum. Peki nedir bu Intel düşmanlığı? Bazıların da ekran kartın da AMD'yi linçliyorlar. İşlemci de ise Intel linçleniyor. Herkesin yorumlarını bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel işlemci konusunda 2000'li yıllarda çok beğeniliyordu AMD'nin o soğtucuyla temas etmeyip 2 saniyede yanan silikon işlemcileri linçlenirdi şimdi AMD seviliyor Intel linçleniyor aslında bakarsan ikisi de aynı şey sadece markası soket türü falan farklı.

Şahsen bir yerden alıntı değil direk kendi fikirlerimi iletmek istiyorum. Intel senelerdir piyasaya ambargo koymuştu ve kendisi ile mücadele edebilecek bir rakibi olmadığından herkesin tek tercihi oldu. Fakat AMD'nin son senelerde yapmış olduğu atak, çıkardığı cihazlar gerçekten Intel'i solladı diyebilirim. Evet tek çekirdek performansında Intel gayet iyi fakat artık çoklu çekirdek vb işlemlerde AMD'nin çok gerisinde. Ayrıca bence Intel'in işlemcileri AMD'ye göre aşırı ısınıyor ve burada başta ben olmak üzere birçok insanı rahatsız ediyor diye düşünüyorum. AMD fan boyu değilim ama işlemcide tek tercihimdir. Ekran kartı olayına gelirsek, bu alanda NVIDIA ekran kartları hala bence zirvede tek ve şu an rakibi olduğunu düşünmüyorum

Saygılarımla.

Tamamen modele göre değişir bu durum. Intel'in de gayet güzel işlemcileri var AMD'nin de. Birisi için ofis diğeri için oyun işlemcisi demek mantıksız olur. Çünkü böyle bir durum yok.

AMD'nin günümüz için fazla sevilebilmesinin nedeni F/P oranı yüksek modeller geliştirebilmesi. AM4 için günümüzde bile eski bir AM4 anakarta 5000 serisi bir işlemci takmak mümkün.

Yiğidi öldür hakkını yeme, Intel'de son zamanlarda özellikle giriş-orta segmenti için F/P olarak güzel işlemciler üretti. Örnek olarak 12100F, 12400F gibi.

Ekran kartı tarafında NVIDIA'nın fazla sevilmesi ise tamamen AMD'nin eski yazılımsal problemlerinden kaynaklanıyor.

AMD şu an 6000 serisi ile ciddi bir adım atmış durumda. Yazılımsal olarak FSR 2.0 gibi DLSS'e güzel bir rakip için de hâlâ üzerinde çalışıyorlar.

F/P kısmında eşit gibiler. Intel'in anakartları pahalı, AMD'nin işlemcileri. Ama iki eşit fiyattaki işlemcileri karşılaştırırsak Intel daha iyidir.

Şahsen bir yerden alıntı değil direk kendi fikirlerimi iletmek istiyorum. Intel senelerdir piyasaya ambargo koymuştu ve kendisi ile mücadele edebilecek bir rakibi olmadığından herkesin tek tercihi oldu. Fakat AMD'nin son senelerde yapmış olduğu atak, çıkardığı cihazlar gerçekten Intel'i solladı diyebilirim. Evet tek çekirdek performansında Intel gayet iyi fakat artık çoklu çekirdek vb işlemlerde AMD'nin çok gerisinde. Ayrıca bence Intel'in işlemcileri AMD'ye göre aşırı ısınıyor ve burada başta ben olmak üzere birçok insanı rahatsız ediyor diye düşünüyorum. AMD fan boyu değilim ama işlemcide tek tercihimdir. Ekran kartı olayına gelirsek, bu alanda NVIDIA ekran kartları hala bence zirvede tek ve şu an rakibi olduğunu düşünmüyorum

Saygılarımla.

Bana kalırsa işlemci konusunda AMD de Intel de güzel. Ayrıca AMD NVIDIA'nın büyük rakibi.

Bana kalırsa işlemci konusunda AMD de Intel de güzel. Ayrıca AMD NVIDIA'nın büyük rakibi.
Bu arada İntel'e kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın :) Tabiki de güzel işlemcileri mevcut , fakat dediğim gibi AMD'nin son yıllarda yaptığı işlemcilerin performansı gözle görülür şekilde kendini belli ediyor ve bu yapılan testlerde belli oluyor.

İşlemci konusunda İntel piyasayı domine ettiğini düşünerek belli bir yerden sonra fazla gelişim göstermedi. Her nesilde soket değiştirip insanlara ek masraf yüklemesi ve yeni çıkardığı işlemcilerin eski nesil işlemciden pek farkı olmaması ve çıkardığı 11. nesil işlemcinin facia olması kendisinin linç edilmesini sağladı. AMD bugün işlemci konusunda bu kadar atılım göstermeseydi bu kadar gelişmezdi.
Ekran kartı konusunda ise AMD'nin yazılımsal sorunları var. WattMan denilen o hata hala daha devam ediyor. Teknoloji konusunda rakibi AMD'nin çok gerisinde.
Linç yemeleri tamamen kendi yaptıkları hatalardan dolayı.

İşlemci konusunda İntel piyasayı domine ettiğini düşünerek belli bir yerden sonra fazla gelişim göstermedi. Her nesilde soket değiştirip insanlara ek masraf yüklemesi ve yeni çıkardığı işlemcilerin eski nesil işlemciden pek farkı olmaması ve çıkardığı 11. nesil işlemcinin facia olması kendisinin linç edilmesini sağladı. AMD bugün işlemci konusunda bu kadar atılım göstermeseydi bu kadar gelişmezdi.
Ekran kartı konusunda ise AMD'nin yazılımsal sorunları var. WattMan denilen o hata hala daha devam ediyor. Teknoloji konusunda rakibi AMD'nin çok gerisinde.
Linç yemeleri tamamen kendi yaptıkları hatalardan dolayı.
Aynen öyle . çok doğru bir yorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı