Intel vs AMD

GTA SA vs. GTA VC | Technopat Sosyal

Bir çete savaşı başlattın.

İşlemci konusunda Intel piyasayı domine ettiğini düşünerek belli bir yerden sonra fazla gelişim göstermedi. Her nesilde soket değiştirip insanlara ek masraf yüklemesi ve yeni çıkardığı işlemcilerin eski nesil işlemciden pek farkı olmaması ve çıkardığı 11. nesil işlemcinin facia olması kendisinin linç edilmesini sağladı. AMD bugün işlemci konusunda bu kadar atılım göstermeseydi bu kadar gelişmezdi.
Ekran kartı konusunda ise AMD'nin yazılımsal sorunları var. WattMan denilen o hata hala daha devam ediyor. Teknoloji konusunda rakibi AMD'nin çok gerisinde.
Linç yemeleri tamamen kendi yaptıkları hatalardan dolayı.

Facia derken? Şimdi bende 11.nesil bir işlemci kullanıyorum ne gibi faciası var aydınlatırsan sevinirim.

GTA SA vs. GTA VC | Technopat Sosyal

Bir çete savaşı başlattın.

Azdan az çoktan çok gider. 😂

Facia derken? Şimdi bende 11.nesil bir işlemci kullanıyorum ne gibi faciası var aydınlatırsan sevinirim.

Azdan az çoktan çok gider. 😂
Valla ben İntel'ciyim aga. Daha doğrusu Nvidia İntel fanboyu. 2 TL fazla olsun nvidia alayım, watmannla uğraşmayayım. Amd işlemcilerinden de anlamıyorum.

Ev kullanıcısına göre bakacak olursak Intel 12. Nesil ile birlikte önde. AMD fiyat performans açısından avantajlıydı ancak pandemi döneminde hem kendisi üretemediği için hem de biraz şımardığı için fiyatlar yükseldi.

Dönemine ve modeline göre karar verilmeli. Ancak bazı toksik kişiler ısrarla kullandığı markanın en iyisi olduğunu iddia edip duruyor. Sevdiği markanın en kötü işlemcisi olsa da onu öneriyorlar. Daha iyi alternatifinin olduğunu asla kabul etmiyorlar.

İki markanın da avantajları var. Mesela AMD soketini uzunca süre güncel tutuyor. Intel ise uyumluluk konusunda avantajlı. Mesela Windows 11 çıktığında AMD ile sorunlar vardı sonradan çözüldü. Hala pazar lideri olduğu için optimizasyonlar önce Intel'e göre yapılıyor.

AMD yenilikçi bir marka, Intel ise eğer rakibi yoksa şımarıp her sene %5 performans artışı yapıp yüksek fiyattan yeni serileri çıkarıyor. Intel bugün 12. Nesil ile iyi iş çıkardıysa AMD'nin dayatmasından dolayıdır.

İkisi de dişli rakip ancak biri piyasada olmazsa diğerinin sizin için güzel işler çıkaracağını beklemeyin. Kendi ihtiyaçlarınıza göre en mantıklısı hangisiyse onu alın. Markaya değil, modele bakın.

Nvidia vs AMD konusu biraz farklı. AMD'nin pazardaki payı küçük olduğundan fiyat performans avantajlı ürünler yapmaya çalışıyor. Ancak Nvidia yenilik üretmek için rakibini beklemiyor. Sürekli teknoloji üretiyor. Bu da Nvidia'yı yazılım konusunda ciddi derecede avantajlı yapıyor. Şuan ekran kartında her ne kadar AMD iyi işler çıkartıyor olsa da yazılım konusunda Nvidia'nın taklidi olmaktan öteye gidemiyor. DLSS, RTX, Nvidia Broadcast vs. gibi teknolojileri Nvidia ürettikten sonra AMD benzerini üretmeye çalışıyor.

Nvidia şuan hem pazar payı, hem yenilikçi olmasıyla, hem de çok iyi yazılım desteğiyle bariz önde. AMD yenilikten ziyade fiyat performans ürünleri ortaya çıkarmaya çalışıyor.

11. nesil işlemcilerin rakibi karşısındaki performanslarına bakarsan anlarsın. En basit i9 11900k'dan örnek verelim. Adamlar "En azından oyun konusunda onlardan daha iyiydik bu olmadı ama devam edelim." mantığıyla hareket edip çekirdek sayısını düşürüp frekans arttırdılar adamlar. Onda da başarılı olamadılar. 11. nesil İntel'in kara lekesidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı