alperentunck

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar, kendime yeni bir PC toplayacağım. Çevreme her danıştığım zaman AMD toplamamamı söylüyorlar. 5000 TL civarı bütçem var ve hangisini toplasam en iyi performansı verir, daha makul olur? Bilmiyorum. Aradaki farklar nedir? Ne gibi eksiklikler veya artılarla karşılaşırım? Bilgisayar konusunda profosyonel değilim. Bana yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Açıklama yapmak istemeyenler anketi kullanabilir. Teşekkürler.

Aynı fiyata belki daha uygun fiyata AMD işlemci ile Intel' e göre daha çok performanslı bir işlemci satın alıyorsunuz. Intel' in bazı modellerinde sanırım stok soğutucu da verilmiyor. AMD korkunuz varsa üzerinizden atın. 5 arkadaşıma kendim dahil AMD sistem topladım.

Ek olarak AMD işlemcilerin hepsini 400 TL' lik bir anakart ile O.C yapabiliyorsunuz, fakat intel O.C için ayrı bir anakart ve işlemci istiyor.

İşlemcinin büyük farklar yaratacağını düşünmüyorum. Asıl sorulması gereken soru Nvidia mı AMD mi olmalı. Sadece ekran kartına yoğunlaşmalısınız. AMD işlemcileri pek sorun değil ama ekran kartları... işin özü işlemci ne taksanız götürür. Ekran kartı araştırın.

Ha derseniz ki intel zaten nvidia ile kullanılacak o zaman cevap intel.

Amd işlemci ve nvidia ekran kartı da olabilir.

Hangisi daha iyi diye bir soru kalmadı. Intel lider olduğu sektörde nasıl olsa satarım diyerek süründüre süründüre ürün çıkarıp yine de pahalıya satış yapıyor. AMD, Intel üzerinde varlık gösterebilmesi için ondan çok daha iyi ürün çıkarıp daha ucuza(zorunda) satıyor. Bizler için elbette AMD gerçek bir şampiyon.

Ben bunların gerçeğe uygun cirolarını görmek isterdim. Finansal tablolarda eminim Intel'in hiçbir kaygısı yoktur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı