Intel Wireless-AC 9260 Sipariş Ettim

Aliexpress'ten dizüstü bilgisayarım için şu an piyasada olan en hızlı WiFi adaptörünü sipariş ettim. Sanırım bu ay içinde gelir. Bir montaj videosu çekerim :)

Adaptör ülkemizde satılmıyordu.

Intel® Wireless-AC 9260 99445
Öncelikle hocam hayırlı olsun. Bende şuanda 8260 modelini kullanıyorum. Asus'un FX502VE serisindeki antenlerle ciddi ciddi 400m ötedeki ağlara kolaylıkla bağlanabiliyorum. Tavsiyem kaliteli antenler alıp onları da takmanız. Bu sayede gerçekten çok geniş bir menzile sahip oluyorsunuz. Pil tüketimine etkisi ise hemen hemen yok denecek kadar az.

Dipnot düşmeden edemedim. Intel AC kartların hiçbiri Hackintosh uyumlu değil. Hackintosh düşüyorsanız geçmiş olsun.

@Recep Baltaş Bluetooth 5'in teorik ve pratik hızlarıyla ilgili test yapıp paylaşır mısınız? Sürüm numarası artıyor da hiçbir gelişme sağlanmıyor sanki, uyumlu cihazlar kullandığım halde tatmin edici sonuçlar görmüyorum.

Not aldım, mümkün olursa bakacağım.

Test sonuçları:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Mevcut adaptörü nedir?

Intel'in sürücülerini daha kararlı buluyorum.

Konu hakkında daha çok araştırma yaparken aşağıdaki kaynaklara baktım. İhtiyacı olan bakabilir.

"En iyi kablosuz kart nedir?" tartışması
Reddit Killer sayfası
Killer 1550 İngilizce inceleme

Ayrıca bu Rivet Networks'e Amerika dışına gönderim yapmadıklarını kendilerine ısrarla Killer 1550 modelini ülkemize kargolamaları için mesajlar attım.

"Our product shipping is handled by Amazon directly, that way we can offer fast Prime shipping for our US Customers. While we do not ship outside of the US, there are alternative authorized sellers, such as HIDRevolution. You may want to try to see if they can ship to Turkey."

Kendi ürünlerinin Amazon tarafından gönderildiğini, Amerika dışına gönderim yapmadıklarını, alternatif satıcılara başvurabileceğimizi özellikle HIDRevolution'a bakmamızı belirttiler.

HIDRevolution'da Donald diye firma yetkilisi biri var. Bakalım ondan ısrarla 1550 modelini Türkiye'ye göndermelerini isteyeceğim.

HIDEvolution yetkilisi Donald

Eğer ürüne siz ya da ben ulaşabilirsek en yeni network çözümleri konusunda 9260'nın yanında Killer 1550'nin de incelemesini yapmanızı isterim.

Cevabınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bilgisayarımda bu kablosuz ağ yongası ve en son model Asus modem var. Kablolu ve kablosuz ağ hızlarında bir fark göremedim. 2,412 GHz frekansında bir alt kattan ortalama -52 dB seviyesinde, sinyal alıyorum. 5,500 GHz frekansında ise -65 dB seviyesinde sinyal alıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı