Intel Xeon X5450 overclock

Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Freelance Finansçı ve 2 Şirket sahibi.
Bu gün eski sistemime güncelleme yaparak 350W PSU, 4 GB RAM ve Xeon X5450 işlemci aldım. İşlemcimi 3.6GHz'e kadar overclock'ladım fakat stress testinde 97 derece gibi çılgın rakamlara kadar yükseldi. Sizce termal macunu mu düzgün süremedim yoksa 3.6GHz biraz abartı mı oldu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çarpanı X9'a kitleyin ve Intel Speedstep'i kapatın. Böylece işlemci tam frekansında çalışacaktır, bir eksikliğini hissetmezsiniz. Genellikte BIOS'daki voltaj ayarları tam olarak uyuşmuyor. CPU-Z'nin gösterdiği voltaj değerleri doğru voltaj değerleridir. 70 üstüne çıkmıyor ise eğer gayet iyi sıcaklık değerleri.

Speedstep? Sanırım benim BIOS'umda öyle bir şey yok, ne işe yarıyor o? Anakart Gigabyte GA G31M-ES2l.

Speedstep? Sanırım benim BIOS'umda öyle bir şey yok, ne işe yarıyor o? Anakart Gigabyte GA G31M-ES2l.
Onu kapatmadığınız taktirde, işlemciniz Bilgisayar/Özelliklerde, "3 GHz" yani stok hızında gözükecektir. "CPU Configuration" veya CPU ayarları sekmesinde bu bahsettiğim ayarlamaları bulabilirsiniz.

Onu kapatmadığınız taktirde, işlemciniz Bilgisayar/Özelliklerde, "3 GHz" yani stok hızında gözükecektir. "CPU Configuration" veya CPU ayarları sekmesinde bu bahsettiğim ayarlamaları bulabilirsiniz.
Bütün Bios'u baştan aşağı kurcaladım fakat bulamadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı