Intel'den AMD'ye geçtikten sonra stabilite kaybı

elmiras

Hectopat
Katılım
10 Aralık 2017
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Eski işlemcim Intel'di, şimdi Ryzen'e geçtim.
Oldukça anlamsız sorunlar çıkıyor sürekli. Sistemin olduğu SSD'ye format attım ama öncesinde çok çektirdi sağ olsun, bir SSD'yi görmedi, bir biçimlendirme seçeneği çıkmadı bir ara kurma seçeneği çıkmadı derken bir şekilde hallettim. Sonrasında bilgisayar hiç açılmamaya başladı.
Güç kablosunu söküp elimle statik elektriğini aldığım zaman açılmaya başladı. Sonra RAM'leri söküp taktım açıldı, dün gece her şey yolundaydı.

Driverleri güncelledim, birkaç oyunum vardı hard diskimde onlar sabaha kadar dosyaları doğrulasın diye açık bıraktım ve uyku moduna geçmiş sanırım klavyeye basınca birkaç tuşa çalıştı ama görüntü gelmedi. Kapatıp tekrar açtım anakartın ismi çıkıyor, BIOS'a bağlanıyor ama gerisi yok siyah ekran. Sorun ne olabilir çıldırmak üzereyim :(
 
SSD sıkıntılı onu soyleyim. Yakında yine aynı sorun ile karşılaşırsın. Ekran kartinda da kararsızlık var.
Anakart ve işlemcide sorun olma ihtimali çok korkuttu beni. Eğer sorun işlemci kaynaklı değilse gerisi önemli değil. Etrafımdaki herkes Intel için baskı kurdu ama ben AMD ye şans verme konusunda ısrar ettim. Umarım haklı çıkmazlar.
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. SSD kolay ama umarım ekran kartı bir iki yıl idare eder beni 😓
Ve yine aynısını yapıyor Aman Allah'ım 🤦🏻‍♀️ Hiç çalışmıyor şimdi de.
 
Son düzenleme:
Hiç çalışmıyor şimdi de.
Sorun, dedigim iki parçada. Islemci, bir bilgisayarda en sonra ariza verecek parçalardan. SSD'yi kaliteli bir marka ile degis ama dedigim gibi ekran kartin da çok kararsız.
 
Son düzenleme:
Sorun, dedigim iki parçada. Islemci, bir bilgisayarda en sonra ariza verecek parçalardan. SSD'yi kaliteli bir marka ile degis ama dedigim gibi ekran kartin da çok kararsız.
Asıl kafamı karıştıran şey eski cpu sistemim varken hiç bir sorun yoktu. Sadece bazı oyunalarda yetersiz geliyordu.
İntel Core İ7-2600k, anakart Asus H61m-pro.
Bu arada teknik servislere başvurmaya korkuyorum açıkçası özür dilerim konuyu uzattığım için ama bilgisiz olduğum için en ufak işlemden iki üç katı fatura çıkardılar bir kaç defa. Kadın olunca iki misli salak yerine koyuyorlar. Varsa İstanbul içi tavsiye edebileceğiniz iyi bir teknik servis memnun olurum.
 
Ekran kartı driverlar yüzüne olabilir. DDU ile kaldırılıp, stabil bir sürücü ile test edilir lakin SSD maalesef. Farkli bir SSD ile deneme şansınız varsa deneyin. Bu acilmama sorunu eminim gidecektir.
Tamamdır çok teşekkürler. Tekrardan kusura bakmayın vaktinizi aldığım için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı