Intel'in yeni soket değişimi

Intel kendini çökertmek istiyorsa yardımcı olalım arkadaşlar. Bir kere değiştirme be arkadaşım upgrade olmasın diye anakarta para verdiriyor bir de. AMD ise AM4 soketle tam gaz devam ediyor bomba gibi F/P işlemciler ile. Hele Ryzen 5 1600 AF piyasayı salladı F/P oranı ile. Böyle devam Intel.

AMD bu gidişle 12. nesile kadar AM4 kalır AMD adamdır.

Aslanı besleyen yemini de düşünmez. Intel her ne kadar soket değişimine gitse de yaptığı işlemciler on numara. Bizim gibi teknolojiyi üretip satamayan ülkelerde ise F & P açısından ekstra anakart masrafı çıkmasın diye sadece AMD işlemci değiştirme göze alınıyor ki çoğu insanın da ekonomik durumuna baktığımız zaman uzun vadeli yatırım açısından mantıklı bir hareket pozisyonunda. O yüzden Intel'in soket değiştirip değiştirmemesi kullanıcısının çok da umrunda değil açıkçası, zaten milyonlarca ürünümü rahatlıkla dünyaya satabiliyorum kafasında.

AMD Soket değiştirmiyor da ne oluyor? Kalitesiz B450 anakartlar ve kalitesiz silikonlarla işlemciler Overclockla 100 MHz bile artmıyor. Yüksek frekanslar için yine pahalı bir X570 almak gerekiyor. Bugün 6-7 yıllık i7 4790K'nın bile gideri var. OC ile canavar olup çoğu ekran kartını besleyebiliyor. Birde 3 senelik Ryzen 1000 serisine bakın.
Şöyle bir gerçek var ki gömüp durduğunuz Intel mühendislik ve silikon kalitesiyle bugün AMD'nin 7nm ile zar zor başarabildiğini 14nm ile rahat rahat başarıyor. Dolar Kuru veya enflasyon derdi olmayan ülkelerde Intel hala kapış kapış satılıyor. Bunları Ryzen 5 3600 kullanan birisi olarak yazıyorum. B350 Anakart ile çekmediğim çile kalmadı. Sözde soket aynı uyumlulukta var ama çeşitli stabilite sorunları var. Bana kalırsa olması gereken soketin değişmesi.

Soket değiştirmeden o değişiklikleri yapmaları zor olur diye düşünüyorum. DDR5'e geçişte bir adım atılması güzel ama o ram fiyatları ne olur ? Ayrıca işlemcinin şeklini değiştirmeyi düşünüyorlar galiba. Artık şu nanometre sorununu çözüp aynı şartlar altında rekabet olursa çok daha verimli bir rekabet olur bizler için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı