İnternetimin download hızı resimde de oluduğu gibi 6-7 megabit arası değişiyor, fakat herhangi bir şey indirirken maximum 850-900 KB oluyor, oyunlarda da pingim anlık çok fena yükseliyor. Mesela 60 pingde oynarken bir anda 860 ping oldu geçen gün 5 dakika falan öyle kaldı yok mudur bu sorunların çözümü? ---> aslında asıl problem indirme hızı değil fazla bir şey indiren birisi değilim, asıl sorun anlık fena bir şekilde ping artışı. <---

Paket kaybı testi yapabilir misiniz?
 
İnternetimin download hızı resimde de oluduğu gibi 6-7 megabit arası değişiyor, fakat herhangi bir şey indirirken maximum 850-900 KB oluyor, oyunlarda da pingim anlık çok fena yükseliyor. Mesela 60 pingde oynarken bir anda 860 ping oldu geçen gün 5 dakika falan öyle kaldı yok mudur bu sorunların çözümü? Çok sinir bozucu.
Alman gereken hızı alıyorsun zaten. Sadece belli ki farkında değilsin terimleri tam olarak bilmiyorsun. Genel olarak Mbps ve MBps (MB/s) çok karıştırılır. Mbps, saniye başına indirdiğin "megabit"tir. MB/s ise saniye başına indirdiğin "megabyte"tır. 7-8 Mbps hızda zaten ortalama 850-900 KB/s indirme hızına sahip olursun. Eğer 7-8 MB/s hızda indirmek istiyorsan 65-70 Mbps civarı bir download hızına sahip olman gerekir. Kısacası sevgili dostum tahminimce 8 Mbps hızında bir evde internet pakedine sahipsin. Eğer olmasını istediğin değerler 7-8 MB/s ise korkarım internet pakedini epey bir yükseltmen gerekecek.
 
Normal internet hızınız çok yavaş zaten, 7 Mbps internetle o değerlerle indirme yapmanız gayet normal.
 
Bir şey indirirken ping çıkmaması gerek normalde. Mesela ben normalde Valorant'ta 7 ms alıyorum bir şey indirirken 12 ms oluyor.

Bu biraz bufferbloot ile alakalı. Modeminiz paketleri düzgün öncelikleyip işliyorsa download yaparken ping çok olmaz. Eğer modem düzgün işleyemez ise ping olması normal download yaparken.

Hızınıza göre indirmeniz normal.
 
8 MBPS = 1 MB olduğu için MBPS ile MB arasındaki farkı karıştırmayalım. Speedtest testinde çıkan hız değerin MBPS, indirdiğin dosya birimi MB. MBPS açılımı Megabit. MB ise Megabayt. Bir Bayt 8 Bit olduğu için 8 ile bölüyorsun hızını saniyede kaç Megabayt dosya iner diye hesaplamak için. İnternetinde sorun yok yani olması gerekeni indiriyor.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı