İnternet, aile bağlarını zayıflatır mı?

515080

Decapat
Katılım
15 Ocak 2022
Mesajlar
619
Çözümler
4
Selam forum üyeleri,
Ben ve ailem 2 sene önce pandemi nedeniyle aldık ama bayağı birbirmizinden koptuk. Ben meslek lisesinde makine mühendisliği okuyacağım. Bu internetten Bionluk ve benzeri sitelerde biraz kazanmışlığım vardır. Bu yüzden internetin kapatılmasını istemiyorum ama annem herkesin birbirininden uzaklaştığını soyluyor. Sizce mantıklı mı? Aile bağları için.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Selam forum üyeleri,
Ben ve ailem 2 sene önce pandemi nedeniyle aldık ama bayağı birbirmizinden koptuk. Ben meslek lisesinde makine mühendisliği okuyacağım. Bu internetten Bionluk ve benzeri sitelerde biraz kazanmışlığım vardır. Bu yüzden internetin kapatılmasını istemiyorum ama annem herkesin birbirininden uzaklaştığını soyluyor. Sizce mantıklı mı? Aile bağları için.

İnternetle bir-birinizle konuşsanıza mesela WhatsApp'la?
 
Bu kişi bağımlı bir şey, ben internet olsun veya olmasın ailemle vakit geçirmeyi severim, kardeşim ise gün boyu bilgisayar başında.
 
İnternet kapanınca birden tüm aile sevgi yumağına dönüşüp birbirinize sarılacak, 7/24 yemeden içmeden muhabbet edecekseniz neden olmasın? Fakat böyle olmayacaksa uygun bir şekilde kendine fayda sağlayacak bir kullanım sergilediğini anlat derim.
 
Hocam, bunun çözümü interneti kapatmak değil maalesef. İnsan bir yolunu bulur yine kurcalar telefonu laptopu vs. Wifiden değil de mobil veriden girersin yine gezersin sosyal medyada.
İşin çözümü eğer çok önemli işiniz yoksa bu sosyal medya mecralarında gereğinden fazla vakit geçirmemek. Kapamak, atmak çözüm değil. Çözüm kafa yapısını değiştirmekte.
Siz ailenize normalden daha fazla vakit ayırıp, sürekli elinize telefon vs almadan biraz muhabbet edip birbirinizle bir şeyler paylaşabildikten sonra evde internet olup olmaması önemli değil.
Devir teknoloji devri eyvallah. Ama bir manzaralar görülüyor ki içler acısı. Dört kişilik aile yemek yiyor ikisi film izliyor ikisinin bir elinde çatal bir elinde telefon Instagram'da geziyor vs. Muhabbet edip iki kelime paylaşmıyorlar birbirleriyle. Bu gerçekten çok kötü bir durum.
İşin özü şu, aile bağlarını zedelemeden de internet kullanılabilir bu tamamen kişide bitiyor. Ben şahsen bu nedenle Instagram kullanmıyorum. Twitter kullanıyorum haberleri vs takip ettiğim için ama Instagram bana faydasız geliyor ve kullanmıyorum onun yerine daha faydalı şeylere vakit ayırıyorum. Tabi ki kimse kullanmasın demiyorum. Bence iki saat kullanılacağına yarım saat kullanılıp daha kaliteli şeylere vakit ayırmalıyız. Saygılar.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı