metin2oynuyorum
Hectopat
- Makaleler
- 3
Arkadaşlar yazılanlar için teşekkürler TurkNet formunu denedik inşallah olur en kısa zamanda.
Turknet formunu kaç kişiye doldurttun? Ne kadar çok kişiye doldurtursan o kadar hızlı ilerlenir bilgin olsun. Komşularınla anlaşamadıysan bu konuda, akrabalarının telefon numaraları vasıtasıyla kendi bina içerisindeki bütün dairelerin bilgilerini girerek de yapabilirsin. Önemli olan farklı daireler olmasıdır diye düşünüyorum. Bi daireden 10 tane başvuru yapmak mantıklı değil. Bu şekilde ilerlersen daha iyi olur.Arkadaşlar yazılanlar için teşekkürler TurkNet formunu denedik inşallah olur en kısa zamanda.
Hocam hangi şehirdesiniz? TürkNet her şehre altyapı çekmiyor.Arkadaşlar yazılanlar için teşekkürler TurkNet formunu denedik inşallah olur en kısa zamanda.
Bir şeyi sen bilmiyorsun diye yok olmuyor. 1 kişi başvurunca 1 kişi için çekmiş olmuyorlar. Adam bakıyor şu binaları projeye dahil ederim, şu kadar daire dahil olur diyor. Dilekçeye bakıp ha bu imzalamamış bunlara çizmeyelim demiyor. Dilekçe vermek yerine yüz yüze konuşmayı öneriyorum. Bizzat yaşadım, tek başıma sözlü görüştüm hemen çizdirdim 3 bina dahil edildi, geçen sene reddedildi bu sene onay geldi, müstakil 50 senelik binadayız. Bu saate kadar dilekçeye hala cevap bile gelmedi, tozlu raflarda yok oluyor. Yüz yüze görüştüğünde projeyi çizecek insanla doğrudan konuşuyorsun iyi niyetliyse ve sen de kibarsan hemen çözersiniz. Bu önerileriniz forumda sürekli geziyor insanları hasbelkader bir şeye itiyor ve tamamen atmasyon, yaşamadan veya sistemi anlamadan konuşuyorsunuz.Güzel kardeşim Telekom sence 1 kişi için altyapı mı çeker? Bu adamlar para kazanmayacağı yere altyapı falan çekmiyorlar. Senin verdiğin dilekçe zaten planlama birimine gidiyor planlama birimi diyor ki burada müşteri var buraya altyapı çekelim diyor![]()
Bir şeyi sen bilmiyorsun diye yok olmuyor. 1 kişi başvurunca 1 kişi için çekmiş olmuyorlar. Adam bakıyor şu binaları projeye dahil ederim, şu kadar daire dahil olur diyor. Dilekçeye bakıp ha bu imzalamamış bunlara çizmeyelim demiyor. Dilekçe vermek yerine yüz yüze konuşmayı öneriyorum. Bizzat yaşadım, tek başıma sözlü görüştüm hemen çizdirdim 3 bina dahil edildi, geçen sene reddedildi bu sene onay geldi, müstakil 50 senelik binadayız. Bu saate kadar dilekçeye hala cevap bile gelmedi, tozlu raflarda yok oluyor. Yüz yüze görüştüğünde projeyi çizecek insanla doğrudan konuşuyorsun iyi niyetliyse ve sen de kibarsan hemen çözersiniz. Bu önerileriniz forumda sürekli geziyor insanları hasbelkader bir şeye itiyor ve tamamen atmasyon, yaşamadan veya sistemi anlamadan konuşuyorsunuz.![]()
Bak şimdi işin rengi değişir bilmiyordum, @metin2oynuyorum hocam araştırıp bize de bilgi verebilir misin rica etsem? Hep birlikte faydalanalım ilerde bir gün lazım olabilir.Yeni taşındığınız binanın konumu çok önemli. Bina yeni inşaat ise (2017/2018 sonrası ise) müteahhit zorunlu olarak (mevcut Yapı Yönetmeliği uyarınca) zaten her daireye dahili tesisat sayılan ve OBK dediğimiz ince fiber kabloları çekmiştir. Bu kablolar da binada, çok muhtemelen bodrumda bir yerde toplu halde duruyordur. (örneğin binada 10 daire varsa, 10 tane de fiber kablo ucu burada olmalı...) Aynı yerde T.Telekom'un sabit telefon hatları için ankastre kutusu da vardır; Yönetmeliğie göre her daireye 2 hat, bakır kablo olarak, telefon kablosu da çekilmeli ve hatta bunlar daire içinde salonda ya da belki daha birkaç noktada duvardaki prizlerde sonlandrılmış olmalı. Daireye çekilmiş olan fiber kablo genelde hemen kapı girişi yanındaki ve sigortaların olduğu ve duvara gömülmüş bir kutu içinden çıkabilir...
Başlığı açan arkadaş bunların varlığını teyid edebiliyor mu?
Not: Müteahhit yukarıda saydıklarımı yapmışsa sorumluluğunu yerine getirmiş demektir. Herhangi bir operatöre başvurup o binaya internet ve telefon altyapısı getirilmesi için müracaat etmesi sorumluluk kapsamına girmiyor.
Hocam 1 ay içinde gelecek diye duydum bayramdan önce gelip kutu bağlama yerine falan bakmışlar bayramdan sonra hallolur demişler 1 ay içindeBak şimdi işin rengi değişir bilmiyordum, @metin2oynuyorum hocam araştırıp bize de bilgi verebilir misin rica etsem? Hep birlikte faydalanalım ilerde bir gün lazım olabilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.