İnternet altyapısının desteklediği hızdan daha fazla hız alabilir miyim?

Makaleler
5
Yer
Marsilya
Şimdi ben Türk Telekom'u internet hattım ne kadar desteklediğini öğrenmek için geçen ay ölçüm yaptırdım. Sonuç 55 Mbps download çıktı upload kanadında 51 Mbps upload çıktı. Aklımda ise birazcık değişik bir fikir var. Ben iç tesisatımı bayramdan sonra yenilemeyi düşünüyorum. TürkNet VDSL port getirirse artık çünkü şu an ADSL porttan veriyorlar demek ki VDSL port kalmamış. Gelirse 75 Mbps'lik tarifeye geçeceğim. Modemimde ASUS AC-750 DSL ayarlarından SNR düşürdükce hızım artıyor. SNR 6'ya çekip veya 5 çekip. 55 üstü bir hız alabilir miyim sizce? Yani deneyen iç oldumu böyle bir şey.

ADSL porttan veriyorlar derken ne demek istediniz? En fazla 55 Mbps VDSL porttan verebilir size. Bunu arttırma şansınız yok, bunları geçtim SNR değeriniz 5 olsa internet kullanamazsınız, sürekli kesilir.

Sen yanlış anlamışın şu an geçmek istersem ADSL porttan verıyorlar. VDSL port bekliyorum şu an. Ben zaten şu an kötü olan iç tesisatımda SNR 5'de iken de kullandım. Hiç kesilmedi internetim.

Bazı siteler doğru söylemiyor. Eğer o tarz bir siteyse yada yanlış bir hız söylemişse alabilirsiniz ama pek sanmam yanlış söylediğini.

Sen yanlış anlamışın şu an geçmek istersem ADSL porttan verıyorlar. VDSL port bekliyorum şu an. Ben zaten şu an kötü olan iç tesisatımda SNR 5'de iken de kullandım. Hiç kesilmedi internetim.

Yanlış anlamadım sadece siz yanlış biliyor musunuz diye sordum, 5 SNR ile hiç kesilmeden internet kullanmanız da ilginçmiş :).

Bazı siteler doğru söylemiyor. Eğer o tarz bir siteyse ya da yanlış bir hız söylemişse alabilirsiniz ama pek sanmam yanlış söylediğini.

Siteden bakmadım. Sitelerde zaten yanlış söylüyor benim ölçüm yaptırdım ekibe 55 Mbps download aldım. Normalde sitelerde 38-39 diyor.

Yanlış anlamadım sadece siz yanlış biliyor musunuz diye sordum, 5 SNR ile hiç kesilmeden internet kullanmanız da ilginçmiş :).

Yok beya ben birazcık yanlış anlatmışım sende biraz yanlış anlamışın. Sitelerinde sorgulayınca en yüksek 16 Mbps diyor. Normalde 35 Mbps yazıyordu fakat VDSL port bitmiş gelmesi bekliyorum. İstersen 1 hafta SNR değerini 5'te kullanıyım. Ama 7'ye çektim SNR değerini. Biraz fazla CRC hatası olduğu için 5'te kullanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı