İnternet bağlantısını iyileştirme

Cem515253

Zeptopat
Katılım
15 Eylül 2021
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, 100 Mbps hızında internet kullanıyorum ama çok nadir 85+ Mbps hıza çıkabiliyorum bazen ise 60 Mbps aldığına şükrediyorum. Sizce bina girişinden itibaren kablolarımı yenilesem sorun çözülebilir mi çünkü kablolarım şu an çok eski ve çok ince?
 
Evet vdsl hat değerleri belirttiğim hızlar olmuyor muydu?
Hayır modem arayüzünden hat değerleri kısmını var atman lazım.


Bu konudan bakarak hat değerlerini atabilirsin.
 
@Cem515253 DSLAM kilidine takılmışsın, destek kaydı oluşturup açılmasını istemen lazım. Şuanda sen normal olarak kimse yokken internette 75-80 MBPS falan alıyor olman lazım speedtest üzerinden. Yani normal gibi, kilitten dolayı durum bu. Kilit olmasa 115 MBPS'e kadar destekliyor hattın.
 
@Cem515253 DSLAM kilidine takılmışsın, destek kaydı oluşturup açılmasını istemen lazım. Şu anda sen normal olarak kimse yokken internette 75-80 Mbps falan alıyor olman lazım Speedtest üzerinden. Yani normal gibi, kilitten dolayı durum bu. Kilit olmasa 115 Mbps'e kadar destekliyor hattın.

Nasıl konuşmalıyım müşteri hizmetleriyle, ne istemeliyim? Ve bu bilgileri nasıl öğrendiniz nasıl bende öğrenebilirim?
 
@Cem515253
Zamanında bende benzer çok fazla sorun yaşadım, çok araştırdım, çok forumlarda gezdim telekomcuyla muhattap oldum vs vs. Müşteri hizmetlerine direk dediğim gibi ''Saha dolabımda DSLAM kiliti mevcut. Ben 100 MBPS paket kullanmama rağmen 70 Mbps alabiliyorum. Kilidin açılmasını istiyorum'' şeklinde bir şey demen yeter. Bilgili bir kişi bulursan seni anlamama ihtimali yok, TT kullanıyorsan kolay gelsin çok uğraştırıyorlar.
 

Geri
Yukarı