İnternet Cafe İçin 4000 TL Monitörlü Sistem Toplama

ByKemalDD

Hectopat
Yer
Merzifon/Amasya
Daha fazla  
Meslek
Öğrencilikde Prof.
Merhaba arkadaşlar. İnternet kafemiz için oyun odaklı 4000 TL bütçe ile bilgisayar toplamak istiyoruz. Aklımda i5 7500 ve 1060 6GB var tabi tüm bileşenler önemli, uzun çalışma uzun ömür vs. tavsiyeleriniz nelerdir?
Benim de bilgisayar konusunda bilgim güzel ama çok detaylı bilmiyorum bu konuda fikirlerinizi bekliyorum. Biraz Intel fanboyuyum açıkcası ama önerilerinize açığım.
Bu arada monitör dahil 21.5".

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben B350 anakart ve Ryzen 1600 , pahalı gelirse Ryzen 2400G almanızı tavsiye ederim. İntel için en azından 8.nesil almalısınız ve daha pahalıya gelir. 7.nesil İntel'ler ölü yatırım. Ryzen alırsanız bilgisayarlar eskidiğinde anakart değişikliğine gerek kalmadan yükseltebilirsiniz sizin için daha tasarruflu olur. Performanstan da bir şey kaybetmezsiniz.
Hatta O.C yapmayacağınızı varsayarak fiyat farkı çoksa A320 anakartları da tercih edebilirsiniz.

Ryzen'larda dikkat etmeniz gerekenler:

RAM'lerin frekansları ne kadar yüksek olursa performans o kadar fazla olur.

Anakartı seçerken 2 değil 4 RAM slotlu seçerseniz RAM'leri satmanız gerekmeden uzun yıllar RAM yükseltmesi yapabilirsiniz.

RAM'i çift olarak satılan setlerden seçin tek slot kullanmayın performansı daha fazla olur.

Ryzen 2400G veya 2200G alırsanız BIOS güncellemesi yapmadan görüntü alamayabilirsiniz. BIOS güncellemesi için de Ryzen'ın ilk serisinden (1200 1300X 1400 1500X 1600..) takmanız gerekir bu durumda.

Son düzenleme:
Toptancım sayesinde parçaları daha ucuza toplayabiliyorum arkadaşlar yani fiyat konusunda normal sitelerin 700-800 TL üstüne çıkabiliriz.8.Nesil benimde aklımda var ama maalesef anakartları pahalı.Ben 7.Nesil bir işlemciyi H110M ile ucuz fiyata tam performans kullanabilirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyunlara gelirsek malum PUBG,CS GO,FORTNITE felan

7. nesil İntel işlemciler günümüzde yeterli performansı rahatça sunabiliyor ama tabi yeni nesil varken eski nesil işlemciyi kullanıyor olmak psikolojik olarak kötü bir işlemci kullanıyormuş gibi hissetmesini sağlıyor insanın. Ticari bir işletme için bütçe oldukça önemli bu yüzden 7. nesil hele ki i7 işlemcilerin işinizi göreceği kesin. Ryzen'ı da uygun fiyatı sebebiyle yabana atmayın derim.

Konu Dışı : 16 GB Ram kiti olmuş 1000 TL, işlemci dersen orta sınıf işlemciler de yine 1000 TL civarında. anakart, PSU, kasa, monitör, klavye, mouse, kulaklık, ekran kartını söylemiyorum bile 4000 TL yavaş yavaş orta sınıf oyuncu bilgisayarı için minimum bütçe olmaya başladı. Monitörde dahil olunca 1000$ orta seviye bilgisayar için az bile kalabiliyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı