İnternet cafe için masaüstü toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşım. O işlemci herşeye yeter ve gayet iyi. Bu forumda kullanan arkadaş var ve i3 yerine iyi ki bunu aldım diyor. Daha sonra anakart gayet iyi. 1TB HDD ne olur ne olmaz lazım olur. Belki ilerde film falan atar cafeci. Ayrıca 1150 plartform olduğu için ileride Upgrade'e hazır bir sistem bu...
Anakart kötü demedim ama anlatımı yanlış yaptım. Anakart 1600 mhz olduğu için ramler 1333 yerine 1600 olsa daha iyi olurdu. Anakart rame fazla kaçmış demek istemiştim. Ama lafı tersten söyleyince yanlış anlaşıldı tabi :) Harddisk konusuna gelince filmler diziler falan ağ üzerinden paylaşılan bir bilgisayarda, o bilgisayarın tek işlevi o zaten. Bütün bu küçük fiyat düşürmelerini yapmamın amacı bu pc'den yaklaşık 30 tane olacağı için yani bir tane toplanmayacak. İşlemci konusunda ise bu sistemin en az 5 sene götürmesi lazım 5 senin sonunda en fazla ramler 8 e çıkıp ekran kartı takılabilir en fazla. Sonradan birdaha işlemci değişmeyecek yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sistemide alabilirsin.
Mert 'RevoLand' Ercan'ın HD4600 ile yaptığı testlere bakabilirsiniz: https://www.technopat.net/forum/kullanici-incelemeleri/41984-intel-hd-4600-oyun-performansi-testi.html

İşlemci: INTEL Core i5-4570 3.20 GHz LGA1150 İşlemci - Ürün Kategorileri
Anakart: GIGABYTE GA-H81M-HD3 H81LGA 1150 DDR3-1600MHz Anakart - Ürün Kategorileri
Ram: http://www.eksenbilgisayar.com/urun/corsair-vengeance3--cmz4gx3m1a1600c9--4-gb-ddr3-1600mhz-cl9.aspx
Kasa: ASUS Vento TA-K52 400W USB Ses Siyah Kasa - Kırmızı Çerçeve - Ürün Kategorileri (Ben bu kasayı kullanıyorum normal kulanım için yeterli bir kasa.)
Hardisk: http://www.eksenbilgisayar.com/urun/seagate-barracuda--st500dm002--35-500gb-sata-6gbs-dahili-disk.aspx

Toplam:
1086,01

Oyunu işlemci değil, ekran kartı oynatır. Onboard kartlı sistemler önermeyin.

RAM'lerin 1333 MHZ olmasını oyun oynarken anlayamazsınız. Bence SypeR arkadaşımızın sistemi oldukça iyi. Cafe'de Render yapılmayacak. Oyun oynanacak. İ3 bile fazla.

Entegre Grafik kartı eskisi gibi kötü deyil.

Yazım hataları var. Orjinal mesajı görmek için yandaki oku kullanın.

Arkadaşım sen böyle diyorsun yalnız 5 sene sonra sen i5'te taksan mecbur değiştireceksin. Bundan 30 tane olduğunu varsaydık diyelim. 4 sene sonra i5'te yetmeyecek. Onun yerine hem ileride 1150 soket işlemci fiyatı düşeceği için tanesi 200 TL'den takadar i7 4770 yoluna devam eder.

Aklımda genel hatlarıyla şekillendi gibi yorumlardan şunları çıkardım; İşlemciye boşa para verme onun yerine adam gibi ekran kartı al :) işlemciyi düşük tutup ekran kartını yükselttik diyelim. Fiyatı düşürebileceğim başka etken yok mu ? mesela 200 liralık kasa önermişsiniz tam bilmiyorumda güç kaynağı hariç ne farkı var acaba ? Sonuçta bu kasaların üstünde sigara söndüren bile var :(

Yazım hataları var. Orjinal mesajı görmek için yandaki oku kullanın.

Arkadaşım sen böyle diyorsun yalnız 5 sene sonra sen i5'te taksan mecbur değiştireceksin. Bundan 30 tane olduğunu varsaydık diyelim. 4 sene sonra i5'te yetmeyecek. Onun yerine hem ileride 1150 soket işlemci fiyatı düşeceği için tanesi 300 TL gibi fiyat ile takar ve i7 4770 yoluna devam eder. Ayrıca ramler XMS seftitikalı. Yani 1600'de çalışmaya uygunlar..

- - - Güncellendi - - -

Bu kasa aslında o sistemi gerçekten besleyebilecek bir PSU'ya sahip. Ayrıca bir kafeye yakışacak bir şekilde şık ve ucuz olması dolayısı ile seçtim. Yoksa 170 TL'lik kasada öneririz ama içinde gelen PSU'nun 150W olma ihtimali çok yüksek :D

Arkadaşlar adam internet kafe bilgisayarı yapacak bunu. Bu yüzden ucuz olması gerekli, canını okuyorlar sonra bilgisayarların. En ucuza çıkartmak en iyisi. HD 7770 yeterli olacaktır, zaten kitle belli amaç belli. Geneli internet için geliyor. Birçoğu da Counter, FIFA gibi oyunlar için. Crysis 3 bu kafede medium açıyor ben girmem diyen var mı yok.

Arkadaşlar adam internet kafe bilgisayarı yapacak bunu. Bu yüzden ucuz olması gerekli, canını okuyorlar sonra bilgisayarların. En ucuza çıkartmak en iyisi. HD 7770 yeterli olacaktır, zaten kitle belli amaç belli. Geneli internet için geliyor. Birçoğu da Counter, FIFA gibi oyunlar için. Crysis 3 bu kafede medium açıyor ben girmem diyen var mı yok.
Beni bir sen anladın :) Şu 3 ekran kartı arasında da bir seçin yaparsan çok makbule geçer.
VATAN COMPUTER - SAPPHIRE - HD7770 GDDR5 1GB 128Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kart
VATAN COMPUTER - ZOTAC - GTX650 Synergy GDDR5 1GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kart
http://www.vatanbilgisayar.com/Ekra...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63627

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı