İnternet erişiminde hangi cihazı kullanmalı?

Zibildak

Hectopat
Katılım
29 Aralık 2018
Mesajlar
55
Merhaba nasılsınız? Sorunumu kısaca anlatayım, evde yayın açan biriyim modem bilgisayarıma direkt Ethernet kablosu ile bağlanıyordu lakin evde emekleyen ve gördüğü her cihazı kabloyu çekiştiren oğlum var bende bilgisayarı diğer odaya taşımak zorunda kaldım. Bu bağlamda internet erişimi için aşağıdaki cihazı aldım,

1_org_zoom.png


Bu cihazın hiçbir faydası olmadı internette gezinmek için eyvallah ama iş video yükleme veya Steam gibi platformlardan oyun indirmeye gelince sürekli bağlantı kopuyor. Daha ayrıntılı araştırınca şu cihazı buldum';

10094624702514.jpg


Satın alıp kurulumunu yaptım, iki priz arasında başkaca bir cihaz veya üçlü priz yok lakin mesela canlı yayınlarda bağlantım 6000kb/s ise bu cihazı bağlayınca 700kb/s düştü çok kötü bende iade ettim.

Şöyle bir durum var ben cep telefonumu USB kablo ile bilgisayara bağlayıp "USB ile internet paylaş" ayarını kullanarak telefonun Wi-Fi bağlantısından bilgisayarı internete bağladığımda harika bir internet erişimi alıyorum, yani telefonun wriles adaptörü bayağı güçlüymüş ne yayında kopma oluyor ne de upload veya downloadlarda. Sorum şu arkadaşlar bana önerebileceğiniz telefonun veya telefon wrilesinden daha güçlü bir cihaz var mı?

Tek çare kablo çektirmek ama 10 mt kablo çekmek için 600 TL istiyorlar ayrıca bilgisayarın bu odada kalacağı da meçhul hanımın yemek masasının üzerine kurdum ve yakında bilgisayar ile ben kapı dışarı edilebilirim :).
 
USB üzerinden o iş olmaz. Anakartta PCI için yer varsa PCI WiFi kartı takabilirsin. Veya yine yaklaşık maliyetle Zyxel AP/Router al, modeme kablosuz bağla. En son Routerı kablo ile bilgisayarına bağla. Bu şekilde daha sağlıklı olur gibi. Telefonun yerine AP/Router koymuş olacaksın basitçe.

Ama bence hiç bu kadar zahmete masrafa girme onun yerine bilgisayarını eski yerine götürüp kabloları düzenle. Benim de 2.5 yaşında oğlum var, bu meselelerle epey uğraştım seni çok iyi anlayabiliyorum 🙃

PCI WiFi için bu cihaz lazım. Hadi bilemedin bu cihaz lazım. Çok para yani. Onun yerine bundan koy aynı telefon gibi WiFi ile interneti alsın kabloyla bilgisayara versin bitti gitti.
 
Son düzenleme:
USB üzerinden o iş olmaz. Anakartta PCI için yer varsa PCI Wi-Fi kartı takabilirsin. Veya yine yaklaşık maliyetle ZyXEL AP/Router al, modeme kablosuz bağla. En son routerı kablo ile bilgisayarına bağla. Bu şekilde daha sağlıklı olur gibi. Telefonun yerine AP/Router koymuş olacaksın basitçe.

Ama bence hiç bu kadar zahmete masrafa girme onun yerine bilgisayarını eski yerine götürüp kabloları düzenle. Benim de 2.5 yaşında oğlum var, bu meselelerle epey uğraştım seni çok iyi anlayabiliyorum 🙃

PCI WiFi için bu cihaz lazım. Hadi bilemedin bu cihaz lazım. Çok para yani. Onun yerine bundan koy aynı telefon gibi Wi-Fi ile interneti alsın kabloyla bilgisayara versin bitti gitti.

https://www.hepsiburada.com/tp-link...-6-bluetooth-5-0-pcie-adaptor-pm-HB00000SIMYO bu esaslı bir şeye benziyor da parası da bayağı esaslıymış. Büyük ihtimal kablo çekeceğim.
 

Geri
Yukarı