İnternet Hat Değerleri ve Hız arasındaki tutarsızlık

Ky_Serkan

Hectopat
Yaklaşık 4 gündür yaşadığım problemden bahsetmek istiyorum. 35 Mbps'lik bir tarife kullanıyorum. 4 gün öncesine kadar ortalama hızım 32-33.5 Mbps idi. Sonrasında CS:GO oynadığım için pingim 60 ise 60-90 arasında 90 ise 90-130 arasında sürekli dalgalanmalar oluşmaya başladı. Bunun üzerinde farklı sitelerden arka arkaya hız testleri yapmaya başladım. Hepsinde farklı aralıklarda hız değerleri çıkıyordu. Örneğin ilk ölçtüğümde download hızım 15 Mbps iken ikinci ölçtüğümde 3 Mbps çıkıyordu. Müşteri hizmetlerinin standart cevaplarını bir türlü aşamadım. Bugün saha personeli geldi. Modeme gelen hızın 35Mbps civarında olduğunu hat değerlerimin çok iyi olduğunu ve 103 Mbps'ye kadar desteklediğini iletti. Bu konuda hem fikirim hat değerlerimin çok iyi olduğunu bildiğimi fakat hızımın 0.5 Mbps'ye kadar düştüğünü ilettim. İmkansız dedi fakat yine de portunuzu değiştirelim dedi ve gitti. Portumu değiştirmiş. Hızımın üst limitini 24 Mbps olarak ayarlamış ki stabil bir bağlantım olsun. 103 Mbps destekliyor dedikten sonra bunu yapması da ayrı bir tezatlık ya neyse aşağıda az önce yaptığım hız testlerimi ve hat değerlerimi paylaşıyorum. Derdimi anlatıyorum fakat çözüm bulamıyorum. Yardımınızı rica ediyorum.

Dosya Ekleri

• muhteşem hat değerleri.PNG
    muhteşem hat değerleri.PNG
    14 KB · Görüntüleme: 56
  • hız testiiiii tt.PNG
    hız testiiiii tt.PNG
    39,2 KB · Görüntüleme: 43
  • hız testi ttnet.PNG
    hız testi ttnet.PNG
    38,7 KB · Görüntüleme: 41
  • hız testi-3.PNG
    hız testi-3.PNG
    36,8 KB · Görüntüleme: 51
  • hız testi 2.PNG
    hız testi 2.PNG
    38,2 KB · Görüntüleme: 47
  • hız testi-4.PNG
    hız testi-4.PNG
    44,3 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleyen: Moderatör:
Arka arkaya hiz testi yapmanız durumunda internetiniz yavaslayacaktir. Her bir site farklı sunucularda testi yaptığı için hızınızın değişmesi normal. Mesela ben hiztesti.com'da 23 Mbps alırken speedtest.net de 46Mbps alıyorum. Kabloyla bağlanmanız ve farklı cihazlarda da denemeniz gerekmekte. En sağlıklı testi ise dosya indirerek yaparsınız.

Testlerimi kablo ile masaüstü bilgisayarımda wifi kapalı iken yapıyorum. Ayrıca CSGO ve benzeri FPS oyunları oynayanlar bilirler bu konularda aşırı detaycıyız. 0.5 saniyelik lag bile bizim için problem. Hızım 0.21 MBPS'ye kadar düşüyor internete girebilirsem tavsiyenizi dinleyip, dosya indirmeyi deneyeceğim :)

Modeminizi yeniden başlatmayı denediniz mi ? Bende de kayıplar oluyordu fakat günde 1 kez yeniden başlatınca düzeliyordu.

Modeminizi yeniden başlatmayı denediniz mi ? Bende de kayıplar oluyordu fakat günde 1 kez yeniden başlatınca düzeliyordu.
Ah keşke bu kadar basit olsaydı çözümü:) Bugün saha personeli geldi. Kendi modemiyle denedik. Bütün kabloları kontrol ettik. Portumu değiştirdi. Hat değerlerim çok iyi fakat gel gör ki hızım 0-3 MBPS arasında. Herhangi bir siteye girene kadar can çekişiyor:) Bir türlü anlam veremediler ve yaptığımız bütün işlemlerle birlikte, hız testlerimizin ekran görüntülerini bölge müdürlüğüne göndereceğini iletti. Ben umudu kestim onlar dönene kadar taahhütüm biter diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• internet değerleri.PNG
    internet değerleri.PNG
    10 KB · Görüntüleme: 61
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı