İnternet hat değerlerinde ani düşüş

rao

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba,
TTNET 24 MB kullanıcısıyım. Bulunduğum bölge 100 MB kadar destekliyor ve 24 MB olan hızımın tamamını kullanabiliyordum.

Son 2 aydır hızım kademeli bir şekilde düştü o yüzden pek önemsemedim başlarda geçici bir durum olduğunu sandım.
Durum ile ilgili müşteri hizmetlerini aradığım zaman malum standart cevabı aldım herkes gibi modem veya binadan kaynaklı.
Bir problem olduğu söylendi.
Modem ara yüzüne girdiğimde hat değerlerinin anormal derecede düştüğünü gördüm bu nasıl mümkün olabilir, modem arızası böyle bir şeye sebep olabilir mi?
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Adsız.jpg

Merhaba aynısı bende de var hiçbir şey yapamazsınız kullandığınız firmayı arasanız size hep aynısını diyecekler asıl suçlu firma altyapıyı veren firma onu aradığınızda da bu bizi ilgilendirmiyor diyecektir böylece arafta kalacaksınız.

Genel bir altyapı kısıtlama olduğunu düşünüyorum. TürkNet kullanıyorum TT altyapısı üzerinden 70 küsür veriyor fakat 50 kullanıyorum. Bu altyapıdan genel vananın kısılması durumu 6 aydan uzun süredir var. Zaman zaman 65'lere geri yükseliyorum, TürkNet verse de altyapı bant genişliğinde sıkışma var anladığım kadarıyla.

Dış kapı ile ev içi arası kabloyu değişmek yararlı olabiliyor nihayetinde eski binalar/eski kablolar ya da yeni binalar/kalitesiz kablolar ikilisi hep var

Bende de aynı sorun var. 2 yıl önce başlamıştı ve 70 MBPS'lerden zamanla 40 MBPS'lere kadar düşmüştü. Turknet'i bu konuda sürekli rahatsız ettim ve sorunu çözmüşlerdi. Tekrar 70 MBPS'lere varan hızlar alabiliyordum fakat birkaç ay sonra yine aynısı olmaya başladı. Özellikle upload hızlarının 8 MBPS'e çıkarılmasından sonra hat değerlerim iyice düştü, zamanla da hızım düşmeye başladı.

İnternet paketim 100 MBPS fakat şu anda alabildiğim hız 38 civarı. Ben bu sorunun santral kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu genel hat değeri düşüşünün en büyük sebebi de yukarıda bahsettiğim upload hızlarının 2 katına çıkarılması diye düşünüyorum.

T. T. Den geldiler, ölçüm yaptılar içeriden dışarıdan. Aşağıda ölçtükleri değerler ile yukarıdaki değerler çok farklı çıktı. Sorun modemden değil, odada gösterdiği değerler ile modem ara yüzündeki değerler aynı. Bina eski büyük ihtimal iç hattan.

Port u değiştirdiler küf tutmuş temizlemişler son durum resimdeki gibi.
Şimdi ne yapacağım kara kara düşünüyorum müstakil evde olsam sorun değil.
Daha önce hat kablolarını değiştiren oldu mu, bir de daha önceden 2'yi anca gören upload hızım şu an 3.72'yi falan görüyor bununla da bir alakası olabilir mi?

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    10 KB · Görüntüleme: 52
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı