İnternet hattında paket kaybı olup olmadığını anlama

Makaleler
2
Yer
İzmir
Değerler nasıl sizce?

google.jpg
lux.valve.jpg
vie.valve.net.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bağlantı kalitesi çok güzel fakat hop noktalarında problem var. Kablolu bağlantı sağlayıp, tekrardan ekran görüntüsü aldıktan sonra operatörünüze göndermeniz gerek. Yoksa bağlantı stabil deyip insanı kanser edebiliyorlar.
Superonline kullanıp Turknete geçince aynı sorunu ben de yaşamıştım. Aynı şekilde Ulus ve Gayrettepe hop noktalarında %45 - 50 oranında loss görünüyordu. Superonline taahhüt uzatalım deyince 1 hafta denedim ve santral hariç hiçbir noktada loss olmadığını gördüm.
Ne yazık ki Türktelekom altyapısı ülkenin internet ihtiyacını karşılayacak düzeyde değil.

Ekranın zaten komple görüntüsü alınmış değil mi? Hepsini tamamen attım tekrar ama teste başlayınca ne kadar bekleyeceğiz tam olarak onu anlamadım 10 saniye falan bekliyorum.

Dosya Ekleri

• Google yeni.jpg
    Google yeni.jpg
    90,6 KB · Görüntüleme: 105
  • Lux valve yeni.jpg
    Lux valve yeni.jpg
    126,1 KB · Görüntüleme: 96
  • Vie Valve yeni.jpg
    Vie Valve yeni.jpg
    119,4 KB · Görüntüleme: 135
Son düzenleyen: Moderatör:
Hattinizda paket kaybı gözükmüyor SNR Margin değeriniz biraz düşük. Servis sağlayıcınıza başvurup hızınızı 40 Mbps e düşürtün. SNR Margin değeriniz yükselecek daha stabil hatta sahip olacaksınız.
Paket kaybı dediğimiz olay bazı modemlerde CRC bazılarında Hatalar(pkt) vb şeklinde olur. Ha hattiniz çok kopma yaşıyorsa bu değer her modem resetlendiginde/internet gidip geldiğinde sıfırlanır. O yüzden belki bu ekte 0 gözüküyor olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı