İnternet hız dalgalanması ve ping sorunu

kalamakataka

Decapat
Ttnet 24 mbit yalın internet kullanıcısıyım. 2 yıla yakındır herhangi bir sorun yaşamadan hız 22 küsürlerde kullandım. Bir haftadır hızda dalgalanma ve dolayısıyla online oyunlarda zamansız ping artışı yaşadım. Arıza kaydı oluşturdum ttnet sorunun tesisatımda veya modemde olabileceğini söyledi. Kutuya giden kabloyu değiştirdim, farklı modem denedim en sonunda gelip portumu değiştirdiler şimdi eskiye nazaran daha iyi olmasına rağmen arada 12 13 mbit e kadar düşüyor hızım ve ortalama 70 ping aldığım oyundan 100 üstü pingler alıyorum. Asus N16 modem kullanıyorum. Ayrıca ethernet kablosunu modeme taktığımda anormal derecede internet yavaşlıyor wifi ile neredeyse bağlanamıyorum. Hat değerlerim;
Screenshot_20190413-180106.png

Alakası varmıdır bilemiyorum ama bende Turkcell Superonline kullanıcısıyım ve son 1 haftadir 1-2 saatliğine internet kesintisi yaşıyorum ve yer yerde hızım düşüyor.

Bu aralar sosyal medyada çok şikayet var hız konusunda umarım çözülür. Hat değerlerinden anlamıyorum anlayan bir arkadaş umarım yardımcı olur. Ona göre modem alacağım.
Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı