İnternet Hız Problemi

Cicikuş.

Centipat
Merhabalar. Bugün hiçbir sorun olmadan yavaşlama olmadan internetimi kullanıyordum. Bir önceki LOL maçımda herhangi bir ping sorunu yaşamazken 10 dakika sonraki maçımda internet belirli aralıklarla kopup durmaya başladı. Ping çıkmıyordu direkt internet kopuyordu. Telefonumdan da giremiyordum. Sürekli geri gelip gidiyordu. Sonra kopma yaşanmamaya başladı fakat bu sefer de internet aşırı yavaşlamıştı. Bir ara 1200MS gördüm fakat genelde 60-70 ms civarındaydı ve drop oluyordu ciddi şekilde. CMD ile ping düşürmeyi falan denedim, WLAN optimizer kullandım, modemi aç kapa yaptım xfastlan kullandım fakat yine de drop yemeye devam ediyorum ve internetim normalin 1/3 hızında. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim, ilk olarak internet bağlantınız (modem) komşu veya hacker tarafından kontrol ediliyor olabilir. Genelde hackerler internete işlem yaparken bağlantı ya çok yavaşlar veya kesilir. Sonra ise geri gelir. Onun dışında modemde virüs olabilir. Dikkatli olmanı tavsiye ederim.

Her şeyi denediysen artık yapacak bir şeyin kalmış müşteri hizmetlerini aramak. Altyapı kontrolü yapmaları lazım teknik bir sıkıntı yoksa modem şifresini falan değiştir. Birisi internetine sızmış olabilir bağlanan biri indirme falan yapıyorsa otomatik olarak ping değerinde yükselir.

Hız testlerinde baktığımda ani ping yükselmesi olmuyor. Cfos 70(hep yüksek gösteriyor o) diğer hız testleri 20-30 aralığında seyrediyor. Fakat lolde drop yaşıyorum. Arka planda sürekli bi artan azalanlı veri grafiği yok. Oturduğum yerde birinin sızma ihtimali sıfır.
Kardeşim, ilk olarak internet bağlantınız (modem) komşu veya hacker tarafından kontrol ediliyor olabilir. Genelde hackerler internete işlem yaparken bağlantı ya çok yavaşlar veya kesilir. Sonra ise geri gelir. Onun dışında modemde virüs olabilir. Dikkatli olmanı tavsiye ederim.
Modemde virüs olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Hız testlerinde baktığımda ani ping yükselmesi olmuyor. Cfos 70(hep yüksek gösteriyor o) diğer hız testleri 20-30 aralığında seyrediyor. Fakat lolde drop yaşıyorum. Arka planda sürekli bi artan azalanlı veri grafiği yok. Oturduğum yerde birinin sızma ihtimali sıfır.

Modemde virüs olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Modemde Virüs olduğunu anlamanın yolları şöyle;

1. İnternette oluşan sorunları zamanlarıyla birlikte (Saat nezaman? Nekadar sürdü?) Bunları belirli bir süre not alıp grafik oluştur ve aralarındaki birleşmeyi bul. Eğer bir bağlantı varsa emin olabilirsin.

2.Bazı sitele eskiden girip çimdi giremiyorsan belki (aile de eklemiş olabilir)

3. Eskiden olmayan reklamlar görüyorsan

4.Bu olay diğer cihazlardada oluyorsa (olmuyorsa yok demek anlamına gelmez)

Veya bu olay bilgisayardanda kaynaklı olabilir. Ayarları kontrol et.
Denetim Masasındaki "Ağ ve Paylaşım Merkezi" Tuşuna Basıp "Bağdaştırıcı ayarları değiştirin"e bas ve wifi nin ayarlarını kontrol et başka cihaz varsa ona mutlaka bakmanı öneririm

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı