İnternet hızı birden düştü

Aynı sorun bende de mevcut. Internet hızım 100 mbps'e kadar. Bugüne kadar 70-75'ten aşağı almadım. Ne olduysa sabahtan bu yana 20-25 mbps'lerde geziyorum. Sık sık internet kopuyor. Farklı bir modem denedim, yine aynı. Aradığımda bir sorun olmadığını söylüyorlar. Bakalım, yarına kadar bekliyorum. Belki düzelir.
 
Aynı sorun bende de mevcut. Internet hızım 100 Mbps'e kadar. Bugüne kadar 70-75'ten aşağı almadım. Ne olduysa sabahtan bu yana 20-25 Mbps'lerde geziyorum. Sık sık internet kopuyor. Farklı bir modem denedim, yine aynı. Aradığımda bir sorun olmadığını söylüyorlar. Bakalım, yarına kadar bekliyorum. Belki düzelir.

Evet, bende de 3-4 gündür böyle umarım düzelir.
 
Evet, bende de 3-4 gündür böyle umarım düzelir.
Ttnet'i arayıp arıza kaydı oluşturdum. Bana kalırsa kafalarına göre iş yapıp hızımı 20-30 mbps civarı bir değere sabitlediler. Klasik ttnet, kafalarına göre iş yapmakta üstlerine yok.

Mesajımı güncellemek için yazıyorum. Dün arıza kaydı oluşturmuştum akşam saatlerinde. Biraz önce saha ekipleri aradı, "port bakımı sırasında sizin girişi yanlış porta yapmışız güncelledik özür dileriz" dediler. Hızım tekrardan 70 mbps'e yükseldi. Sizin durumunuz da benzer olabilir. Tabi bu "bakım" dedikleri şey aslında "port kalmadı, başkasına yüksek hız vermek için bi kablo çekmemiz lazımdı, o da size denk geldi" anlamı taşıyor. Müşteri hizmetleri ile görüşüp arıza kaydı oluşturmanızı tavsiye ederim.
 
Son düzenleme:
TTNET'i arayıp arıza kaydı oluşturdum. Bana kalırsa kafalarına göre iş yapıp hızımı 20-30 Mbps civarı bir değere sabitlediler. Klasik TTNET, kafalarına göre iş yapmakta üstlerine yok.

Mesajımı güncellemek için yazıyorum. Dün arıza kaydı oluşturmuştum akşam saatlerinde. Biraz önce saha ekipleri aradı, "port bakımı sırasında sizin girişi yanlış porta yapmışız güncelledik özür dileriz" dediler. Hızım tekrardan 70 Mbps'e yükseldi. Sizin durumunuz da benzer olabilir. Tabii bu "bakım" dedikleri şey aslında "port kalmadı, başkasına yüksek hız vermek için bir kablo çekmemiz lazımdı, o da size denk geldi" anlamı taşıyor. Müşteri hizmetleri ile görüşüp arıza kaydı oluşturmanızı tavsiye ederim.
Çok teşekkür ederim deneyeceğim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı