İnternet Hızı, Kalite ve Altyapı Kabusumuz

Taptic

Terapat
Sosyal Tayfı
Katılım
28 Aralık 2016
Mesajlar
11.665
Makaleler
6
Çözümler
135
Videoyu tamamen izleyemedim henüz. Yine de paylaşmak istedim.

Her şey çok normal gibi ilerliyoruz. Binlerce derdimiz var, evet. Bu derdi de dile getiren biri oldu son zamanlarda. Daha çok kanal bunu dile getirmeli ama hiç de öyle olmuyor.

Vakit geçirmek için izleyin en azından. Malum, elden genelde bir şey gelmiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
15 sene önce özelleştirme yapıldı. O zaman ilerlemedi. Şimdi de ilerlemiyor. Hala tek manav benzetmesi geçerli.

Hocam biraz biraz iyileşme var şu TürkNet YAPA altyapı ve Türk Telekom fiber altyapıları arasındaki rekabet gibi. Ama NG-PON2 gelecek diyorlardı nerede o hızlar :D

Ama hala başvuru yapmak ve onaylanması ölüm.
 
Altyapısı olmayan evler var daha bu kadar saçma bir şey görmedim. Tanıdığımda altyapı yok Superbox aldı. Limitsiz 10 Mbps'ye 180 TL veriyor bu kadar saçma bir şey görmedim. Yazık bu ülkeye cidden toprağına yazık ülkenin. O kadar fiberi kazıp döşüyorsunuz. Sonuç 100 Mbps download 4 Mbps upload en yüksek o daha pahalı zaten. Güzel ülkemin berbat interneti :(. Ping değerleri desen hiç sabit değil. Bir gün Avrupa 20-40 arası alırsın. Ertesi gün 60-70 alırsın. İşte internet konusunda o kadar kötüyüz ki. Bir Avrupa ülkesi olmamıza rağmen Avrupa'daki en yavaş internet bizde. Dünyada 101 sıradayız bırakın ben utandım. Toprağı güzel ülkeme yazık etmeyin. Madem getiriyorsun yüksek hız var yazık toprağımıza. Başka söz söylemeceğim artık.
 
Hızı, stabil olmasını, kopup kopmamasını da geçtim artık. Yavaş olsun ama kota olmasın yahu. 2020 yılında 300 GB kotaya mahkum kalıyoruz çünkü fiyatlar çok uçuk. Fiyatlara da keşke düzenleme gelebilse. 16 hız, 0.2 Upload alıyorum maalesef.
 
İstanbul'da, benim oturduğum bina da dahil, birçok sokaktan bir şekilde fiber altyapısı geçiyor. Uydunet altyapısı da geçiyor. Ama ne hikmetse, olan altyapıyı kullanamıyoruz. Çünkü hiçbir firma, altyapıyı binaya taşımaya yanaşmıyor.

Tabii İstanbul'un bazı yerlerinde hâlâ VDSL var, Avcılar mesela. Avcılar'da oturan yakınların senelerdir bu durumdan şikayetçi. Türk Telekom'un dediği tek şey ise altyapı taleplerinin olmadığı.

Türk Telekom batmanın eşiğinden dönmüş bir şirket, bilindiği gibi. Para, yok. Altyapı yapma isteği, yok. Olan altyapıyı hayata geçirme isteği de yok.

Recep Baltaş ve Ali Güngör, bir toplantıda Türk Telekom yetkililerine, "Upload hızları ile alakalı bir planınız var mı?" diye soru yöneltmişti. Onlar da "Özel veya Gaming tarzı paket düşüncelerimiz var." minvalinde bir cevap vermişti. Bir de bu zihniyet var yani. Yüksek hıza "ayrıcalık, lüks, ek özellik" olarak bakılıyor.

Bu şirketlerin en küçük depremde patlamasını saymıyorum bile... Ya da pandemi dönemindeki yetersizliklerini...

Ben şirktlerden bir cacık olacağını sanmıyorum. Halk bilinçlenmedikçe, onlar sömürmeye devam edecekler. Evet, internetten büyük dertlerimiz var. Ama internet hızını geçtim, daha sağlıklı bağlantı bile verilemiyor.

Yani ben, 2019 yılında İstanbul'da, "Boş port sorunu" ile karşı karşıya kaldım. Mecbur, Türk Telekom'a sırf o portu benim için açsın diye faiş fiyatlar ödüyorum. Hayır, taahhütnamede bile o kadar astronomik rakamlardan indirim yapıyorlar ki, birkaç ay kalmış olmasına rağmen iptal edemiyorsunuz.

Mesela Uydunet'e de başvurmuştum, 2017'de. Paketleri de ucuzdu o zaman. İnanır mısınız, bir ay uğraştım, yan binada bulunan kutu gibi, benim binama da taksınlar diye. İmza falan fayda etmedi. Yani şirketin bana gelip yalvarması lazımken satış için, ben onlara yaptım. Sonuç: Büyük bir sıfır.

Sorun aslında bu şirketlerdeki bilinçsiz, gerçeği ve günümüz şartlarını kavrayamayan, işini severek yapmayan kişilerden kaynaklanıyor. Hatta şimdi de Turkcell, SuperBox'a konum kısıtlaması getiriyor iddiası ile gündemde. Yani güzel bir uygulamayı bile mahvediyorlar.

Kota kalktı diye sevindik mesela. Keşke kalkmasaydı. Aynı hızı iki kat hatta ucuza alıyordum eskiden. Şimdi daha pahalı, adı da kota kalktı...

X Avrupa ülkesinde hangi hızı hangi paraya aldıkları falan umrumda değil. Adam gibi altyapısı, hızı, desteği olsun, çağın standardını yakalasın, gerekirse pahalı olsun. Ama hem bir dünya ödeyip, hem de en rezil hizmeti almak, insanı aptal yerine konulmuş hissine kaptırıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı