Düşmez. Yurt dışı pinginizin düşmesi için yurt dışı çıkışları için iyi peering anlaşmaları yapan TurkNet, Comnet, netspeed gibi issleri tercih etmelisiniz.
Düşmez. Yurt dışı pinginizin düşmesi için yurt dışı çıkışları için iyi peering anlaşmaları yapan TurkNet, Comnet, Netspeed gibi ISS'leri tercih etmelisiniz.
Valve sunucularına falan artık peeringczden çıkmıyorum turknette. Direkt turknet ile çıkıyor. Evet eskiden peeringcz ile çıkarken vie.valve.net pingim 70lerdeydi, şuan 45ms civarında. (VDSL)Netspeed'in yurt dışı peeringi yok. Telekom üzerinen cıkıyor. Diğer yurt dışı şirketleri düşük verirken bu TT'den dolayı yüksek ping veriyor.
TurkNet'in yurt dışı peeringi var. Peeringczden cıkarak ping yüksek oluyor.
Comnet'in yurt dışı peeringi var fakat önceliği seabone verdiği için genelde yüksek ping almaktadır. Ve seabonede bayağı ping dalgalı.
Valve sunucularına falan artık peeringczden çıkmıyorum TurkNet'te. Direkt TurkNet ile çıkıyor. Evet eskiden peeringcz ile çıkarken vie.valve.net pingim 70lerdeydi, şu an 45ms civarında. (VDSL)
Bu şekilde. Sondan önceki request timed out olan ilk defa geldi anlamadım.Tracert 146.66.155.1 yapabilir misiniz?
Fixnet mesela direkt Valve bağlantısı var. Diğer firmalardan daha düşük ping vermekte. 22 ping almakta fixnet sunucularından.
Netix bağlantılı.
Bu şekilde. Sondan önceki request timed out olan ilk defa geldi anlamadım.
Evet hocam fastlymiş ARIN üzerinden kontrol ettim. 185 ile başlayan ipde netix'e (BG-NETIX) aitmiş.Fastly şirketi ile yurt dışı cıkışı var TurkNetin. Şu anda fixnet yurt dışı bayağı iyi. Hurricane, netix, pt, Türk Telekom, cogent. Alternatif cıkışları var.
Evet hocam fastlymiş arın üzerinden kontrol ettim. 185 ile başlayan IP'de Netix'e (bg-netıX) aitmiş.
Yok ya iyiyim ben böyle.Fixnet Bulgaristan'a kadar hattı var direkt netix bağlantısı var Valve'ye. Direkt peeringi var diyebiliriz.
TurkNet, Türk Telekom, Vodafone, Superonline gibi sağlıyıcılardan daha düşük ping veriyor. Öneririm.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.