İnternet hızı sürekli düşüyor

5 y
Hocam aldığınız hız çok normal mahallenizdekiler de santrale yakın olduğundan dolayı.

Bizim arka mahallede fiber altyapı mevcut oradaki testler kayıpsız 170 Mbps veriyor bizim mahallede hiç yok dilekçe verdik buhafta döşemeye başladılar.
5 yıldır yoktu hocam bu sorun son 1 yılda başladı.

Taahhüt bitmesi yakınsa başka internet firmasına geçin. Modemlik alakası yok gibi altyapıda sıkıntı var gibi veya DSL'nin eve geldiği priz kısmında sıkıntı olabilir. Evde başka prizde DSL bağlantısı varsa oradan deneyin bir de.

Arkadaşlar selam, daha düzgün anlaşılması için kronolojik anlatacağım ne yaşadığımı.
Benim normalde almam gereken download 50 Mbps olmasına rağmen 1 yıldır falan 17 civarlarında alıyordum. 2 ay önce artık dayanamayıp Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradım ve sorunun modemde olduğunu söyleyip ekip yolladılar. Gelen ekip kendi modemlerini taktı ve gitti. İlk 2-3 saat hızım normale dönse de bir süre sonra internet aniden 2 Mbps gibi bir rakama düştü ve öyle kaldı. Restart atınca sorun düzeliyordu ama yine aynısı yaşanıyordu. Bunu arayıp söyledik ve 4 kere falan modem değiştirdiler ama her seferinde aynı sorun oldu. Eski modemle 17 Mbps alsam da sabit ve hiç dalgalanma olmuyor ama onların verdiği modem 50 Mbps veriyorken bile sürekli anlık hız düşmeleri vs. oluyor. Bu durum beni çok bunalttı gerçekten yardımcı olabilecek biri var mı?

Hocam PC kullanıyosan aygıt yöneticisine giriyosun orada ağ bağdaştırıcıları var ona tıklıyosun 2. sıradakini seçip gelişmişe geliyosun orada transmit Power var onu 5 yapıyorsun bir de yine orada throughtput booster var onu da açıyosun azalıyorsa bu şekilde daha iyi çeker.
1730926938981.png

Sorun modem gibi gözüküyor. Size verilen modem TP-Link TD-W9970 çok eski bir modem. Isınma kaynaklı da bu sorun olabilir veya işlemci kapasitesi ile de bu sorun olabilir. Size tavsiyem firma ürünü olmayan yeni bir VDSL modem almanız. Eğer bütçeniz çok yoksa sahibinden temiz ve internet firma ürünü olmayan ZyXEL vmg 3625 t-50b ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Hocam PC kullanıyosan aygıt yöneticisine giriyosun orada ağ bağdaştırıcıları var ona tıklıyosun 2. sıradakini seçip gelişmişe geliyosun orada transmit Power var onu 5 yapıyorsun bir de yine orada throughtput booster var onu da açıyosun azalıyorsa bu şekilde daha iyi çeker.Eki Görüntüle 2346348
Hocam bende ikisi de yok.

Sorun modem gibi gözüküyor. Size verilen modem TP-Link TD-W9970 çok eski bir modem. Isınma kaynaklı da bu sorun olabilir veya işlemci kapasitesi ile de bu sorun olabilir. Size tavsiyem firma ürünü olmayan yeni bir VDSL modem almanız. Eğer bütçeniz çok yoksa sahibinden temiz ve internet firma ürünü olmayan ZyXEL vmg 3625 t-50b ihtiyacınızı karşılayacaktır.
Hocam ben normalde Archer VR300 kullanıyorum bildiğim kadarıyla kötü bir modem değil.
Ekran görüntüsü 2024-11-11 180039.png

Şimdi yeniden Archer VR300'e geçtim ve göründüğü üzere hızım olması gerekenden çok düşük.

Hocam bende ikisi de yok.

Hocam ben normalde Archer VR300 kullanıyorum bildiğim kadarıyla kötü bir modem değil. Eki Görüntüle 2349646
Şimdi yeniden Archer VR300'e geçtim ve göründüğü üzere hızım olması gerekenden çok düşük.

Hız testi yaptığınızda 13-14 Mbps download hızı göreceksiniz. Aslında değerler normal gibi. Hat zayıflamanız az, SNR değeriniz iyi.

Hız testi yaptığınızda 13-14 Mbps download hızı göreceksiniz. Aslında değerler normal gibi. Hat zayıflamanız az, SNR değeriniz iyi.
Sorunum da 13-14 Mbps download olması zaten. Normalde 50 Mbps almam lazım ama şu an speedtestte 17 gösteriyor. Herhangi bir şey indirdiğimde 1.5 - 2 Mb/sn ile indiriyor.

Sorunum da 13-14 Mbps download olması zaten. Normalde 50 Mbps almam lazım ama şu an speedtestte 17 gösteriyor. Herhangi bir şey indirdiğimde 1.5 - 2 Mb/sn ile indiriyor.
50 Mbps alamazsınız.
1731338492209.png

Maksimum 25 mbps alabilirsiniz. Hat değerleri öyle gösteriyor.

Kesin olarak "şunda" sorun var diyemem o kadar bilgim yok. Ya hatda sorun var ya da modemde 🙂.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı