İnternet hızının akşamları düşmesi

nmnklbr

Decapat
Katılım
16 Mayıs 2020
Mesajlar
103
İnternet hızım sabah ve akşama doğruya kadar 22-23 Mbps olmasına rağmen akşam 7:00'den itibaren 5 Mbps ile 8 Mbps arasında geziyor. Bunun sebebi nedir?
Mesela bu akşam beinconnect'ten maç bile izlenmiyor.
Not: Modem ve tesisat daha 5 aylık.
 
İnternet sağlayıcınız ile görüşme sağlayabilir misiniz? O tarz paketler mevcut belli bir saatten sonra hız vs. düşüyor belki o paketlerden almışsınızdır bu konuda size yardımcı olabilecek tek yer İnternet sağlayıcınız.
 
Belli saatler arasında hızı azalan paketler var. O paketlerden birini kullanıyor olabilir misiniz? Örnek olarak ben Kablonet'in 100 Mbps (19:00-24:00 arası 25 Mbps) paketini kullanıyorum ve hızım o saatler arası 25 Mbps'e düşüyor.
 
Akşamları çok yoğunluk olduğu için hızınızın düşmesi normal fakat bu kadar fazla düşmesi normal mi bilmiyorum kullandığınız internet markasının müşteri hizmetlerini arayarak bir sorun.
 
Türk telekom yazlık internet kullanıyorum. Acaba bu pakette böyle bir şey var mıdır? Müşteri hizmetleriyle görüşmek lazım herhalde.

O akşam saatlerinde hızınız düştüğü saatlerde ping sorunu da yaşıyor musunuz? Örneğin CMD üizerinden gün içinde bi de akşam saatlerinde test edebilirsiniz google.com.tr'ye ping atarak.

Bende de aynı problem var Türk Telekom kullanıyorum üstelik de fiber kullanmama rağmen Eylül ayında böyle bi sorun ortaya çıktı. Onları aradığım zaman bi sorun yok diyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı