Internet kablolu hızlı kablosuz yavaş

EfaFTW

Hectopat
Daha fazla  
Kablolu bağlantı yaparken 50 Mbit hız alıyorum, kablosuzla 2-3 Mbit ancak alıyorum. Modem ile aramda 5-6 metre var. Tamam 50 olması imkansız tabii ki ama, en azından 20-25 olmasını bekliyor insan. Modem değişirsem problem çözülür mü yoksa internet sağlayıcım ile mi alakalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası ben kablolu kablosuz fark etmeden almam gerkenden kötü hız alıyorum. Modemden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. 2 yıldır aynı modemi kullanıyoruz ve gittikçe performans daha kötüye gidiyor.

Suçu doğrudan modeme atmayalım önce. Kullandığınız Wi-Fi aparatı nedir? Sorun onda gözüküyor bu şekilde bakınca.
Açıkçası benimde aklıma bir bu, bir de ayarlarla ilgili yanlışlık ve ya o kanalın çok kalabalık olabileceği geldi...

Kablolu bağlantı yaparken 50 Mbit hız alıyorum, kablosuzla 2-3 Mbit ancak alıyorum. Modem ile aramda 5-6 metre var. Tamam 50 olması imkansız tabii ki ama, en azından 20-25 olmasını bekliyor insan. Modem değişirsem problem çözülür mü yoksa internet sağlayıcım ile mi alakalı?

Aynı konuyu dün de açmamış mıydınız.

Sıkıntının modemde olup olmadığını anlamak için çok basit bir test, başka bir telefon veya bilgisayar ile o ağa bağlandığınız da kaç hız alıyorsunuz.

Zaten kablosuzda 30 üstü çok zor 5GHz destekli modem olması gerek.

Sıkıntının modemde olup olmadığını anlamak için çok basit bir test, başka bir telefon veya bilgisayar ile o ağa bağlandığınız da kaç hız alıyorsunuz.

Zaten kablosuzda 30 üstü çok zor 5GHz destekli modem olması gerek.
Modem ve cihazın bağlantı hızı ile alakalı. GHz ile alakası yok. 1.2Gbps fiber bağlantı, 600Mbps 2.4 GHz kanaldan sorunsuzca indirme yapabiliyoruz okulda.

Açıkçası ben kablolu kablosuz fark etmeden almam gerkenden kötü hız alıyorum. Modemden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. 2 yıldır aynı modemi kullanıyoruz ve gittikçe performans daha kötüye gidiyor.
Hocam sizin sıkıntınız modem olabilir fakat önce bir tesisatı kontrol edin. Hat değerlerinizi paylaşırsanız aha iyi anlaşılır sorunun nerede olduğu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı