İnternet kablolu olursa modem ile aynı hız mı alınır?

xienion

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Geçen günlerde konu açmıştım. Sizler kabloluya geçmemi söylediniz. Paket hızım 100 download, 10 upload. Modeme gelen hız ise 88-92 download ve 8-9 upload. Evim müstakil olduğu için modem alt katta kalıyor. Üst katta yani odamda Wi-Fi hızım en fazla 35 download oluyor. Alt kattan kablo çekersem modemin hızını mı alırım yoksa gene 35 download olur. Sabit mi gelir? Modemdeki hızı almayacaksam kablo takmayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman uzaklıktan ve karşlılaştığı nesnelerden dolayı bozulmalar oluyor olabilir. Ayrıca 2GHz ise de performans düşüşleri söz konusu olabilir. Mesela ben kablolu ile 74MB alırken telefondan 50 civarında alabiliyorum çünkü modemim 2GHz bandında çalışıyor.

Odama çıkan merdiven falan dekren çok fazla duvar var. Tahminimce bu yüzden oluyor. Koridorda 60 download alıyorum ama odam da düşüyor. Modem arayüzümde 2.4GHz yazıyor.
Ugreen'in kablolarına bakabilirsiniz.
Teşekkür ederim.

Ugreen ya da nexans öneririm. Kablosuz bağlantı önermem. Zira kablolu ile kablosuz arasında bayağı bir fark var. 5 GHz üzerinden 300 Mbps alırken kablo ile 850-900 Mbps civarı alabiliyorum.

Tamamdır o markalardan birini alacağım teşekkür ederim.
O zaman Wi-Fi mesh sistemi kullanmanızın en mantıklı çözüm olacağını düşünüyorum.
Araştırıyorum teşekkür ederim.

Ugreen ya da Nexans öneririm. Kablosuz bağlantı önermem. Zira kablolu ile kablosuz arasında bayağı bir fark var. 5 GHz üzerinden 300 Mbps alırken kablo ile 850-900 Mbps civarı alabiliyorum.

Hocam arkadaşın yazdığına göre en fazla aldığı hız 85-90Mbps. Wi-Fi mesh sistem ve 5GHz ile rahatlıkla bu hızı alabilir. Tamam kabloyla daha stabil ama onunla uğraşmaya ne gerek var. Eğer oyun oynayan, yani ping ile bir sorunu yoksa gerek olmaz.

Hocam arkadaşın yazdığına göre en fazla aldığı hız 85-90Mbps. Wi-Fi mesh sistem ve 5GHz ile rahatlıkla bu hızı alabilir. Tamam kabloyla daha stabil ama onunla uğraşmaya ne gerek var. Eğer oyun oynayan, yani ping ile bir sorunu yoksa gerek olmaz.
Mesh sistemi ve 5 GHz olan ürünler pahalı olduğu için CAT6 kablo çok daha uygun ve basit bir çözüm olur diye düşünmüştüm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı