İnternet kafe açmak

40 bin lira kira yüksek gibi. Kaç M2?

32 inç yerine 27 inç monitör al. 2060 alsan daha iyi olur. 3060 fazla. Zaten çoğunluk LoL, CS:GO ve Valorant oynayacak.

Pandemi geçince açarsan daha iyi olur.

Bayağı karlı bir iş. Tek giderin elektrik. Muğla'nın üniversite bölgesinde bir tanıdık açmıştı. Az kişi olmasına rağmen çok iyi işliyordu ama pandemi girdi araya.

Kredi çekerek yapılacak ise Rus ruleti olur bu dönemde. Zira faizler çok yüksek.
Ve bence 3060 çok abartı tüm cihazlar için. İnternet kafeye gelenlerin çoğu CS:GO, LoL falan oynayacaklar. Birkaç cihazı 3060 yapıp ayırabilirsin.

Diğerlerini GTX 1660 falan yapabilir.

Selamlar bulunduğum şehirde 4 5 büyük internet kafe tek var. Onlarında sistemleri eski. Buradaki net kafelerde en yüksek ekran kartı RX 580. kuracağım sistem;
RTX 3060 TUF 12 GB.
Ryzen 5 5600X.
M.2 SSD.
32 inç Monster 2K monitör.
Böyle 15 20 masalı bir internet kafe açma düşüncem var. Dükkan konumu çok iyi yerde ve senelik kira 40 bin lira. 1 sene sonra 20 30 masa daha atmak istiyorum. Sizce bu işe girmeli miyim?
Dostum, paran varsa girmelisin. Yapacağın sistem ile diğer Dükkanlara tonla fark atarsın. Güzel de müşteri kaldırırsın. Dükkan boş kalmaz, masalar dolup taşar.
Ne kadar iş yapar bilemeyiz fakat bu işe giriyorsanız bilgisayardan anlamanız lazım parçaları düzenli bakımlarını yapmanız gerek.
Konu sahibi bu işe atıldığına göre Bilgisayara donanımından ve kendisinden anlıyordur diye düşünüyorum.

Selamlar bulunduğum şehirde 4 5 büyük internet kafe tek var. Onlarında sistemleri eski. Buradaki net kafelerde en yüksek ekran kartı RX 580. kuracağım sistem;
RTX 3060 TUF 12 GB.
Ryzen 5 5600X.
M.2 SSD.
Böyle 15 20 masalı bir internet kafe açma düşüncem var. Dükkan konumu çok iyi yerde ve senelik kira 40 bin lira. 1 sene sonra 20 30 masa daha atmak istiyorum. Sizce bu işe girmeli miyim?

Hocam bence sistemler abartı, bence ekran kartı RX 5600XT, işlemci Ryzen 5 3600, monitörde 27 inch 1080p olur. Çok abartı sistem yapmışsınız bana kalırsa, zaten LoL, CS:GO, Valorant oynayanlar için bu sistem acayip fazla. Hemde 32 inch monitör çok büyük gelir onlar için.

RTX 3060 TUF 12 GB.
Ryzen 5 5600X.
M.2 SSD.

Öncelikle biraz düşünmeliyiz, kaç kişi gelir? Yıllık cirosu nasıl olur? Maliyetini karşılıyabilir miyim? Bunları düşünmen lazım yoksa batarsın ve topladığın sistem biraz fazla bizim ülkemizde CS:GO, Valorant gibi oyunlar satıyor, arz talep meselesi.

Hocam 3060 gerçekten abartı. İnternet kafeye giden insanlar daha çok Online oyun oynamak için giderler. Bunlar da LoL Valorant CS:GO gibi fazla sistem istemeyen oyunlar. Size önerim ekran kartını daha düşük tutup işlemciye ağırlık verin. Tek çeşit masa yerine kademe kademe yapın ( bronz, altın, elmas gibi.)

RTX 3060 TUF 12 GB.
Ryzen 5 5600X.
M.2 SSD.
Hangi şehirde açacaksınız bence bu çok önemli bir de ekran kartı çok fazla, şimdilik daha düşük ekran kartlı sistemler yapıp sonrasında yazdığınız gibi birkaç sistem alıp daha farklı bir bölüm yapabilirsiniz.

RTX 3060 TUF 12 GB.
Ryzen 5 5600X.
M.2 SSD.

Hocam GTX 1050 Ti veya GTX 1660 Super yeterli olacaktır ekran kartı için.

Merhaba böyle bir hayaliniz varsa ve gerçekleşirse çok mutlu olurum, benim tavsiyem şu şekilde olur yani GTX 1660 veya RTX 2060 bence gayet makul inanın rtx 3060 falan çok ziyan olur, veya daha sonra yapabilirsiniz kar elde ederek şuan bu saydığım 2 kart zaten güçlü 1080p monitörle mükemmel uyum içinde olurlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı