İnternet kafe açmak

20 masa için mesela 15 tanesi 3600/10400f/11400f olup ekran kartını ise 1660/s/2060 bile fazla ama bu şekilde olabilir.
Geri kalan 5 masayı ve ortamı biraz daha kaliteli tutup, ayrı bir alan yaratabilirsin hatta, fiyatını buna göre düzenleyebilirsin. Atıyorum normal masa saatlik 3 liraysa burası 5 lira gibi.
O 5 masa ise dediğin gibi 5600X ve 3060 falan olabilir.
Ek olarak yukarıda söylenmiş ama 2k monitör gereksiz olur ya da sadece o 5 masa için olabilir. 32 inç fazla 24 ve 27 ideal. şahsen 27 taraftarayım. 15 masa içinse 1080p zaten yeterli olur.

Selamlar bulunduğum şehirde 4 5 büyük internet kafe tek var. Onlarında sistemleri eski. Buradaki net kafelerde en yüksek ekran kartı RX 580. kuracağım sistem;
RTX 3060 TUF 12 GB.
Ryzen 5 5600X.
M.2 SSD.
32 inç Monster 2K monitör.
Böyle 15 20 masalı bir internet kafe açma düşüncem var. Dükkan konumu çok iyi yerde ve senelik kira 40 bin lira. 1 sene sonra 20 30 masa daha atmak istiyorum. Sizce bu işe girmeli miyim?
Merhaba,

Arkadaşların da dediği gibi 3060 başlangıç için fazla, insanlar seni daha tanımamış olacak. 2060 ile başlayabilirsin. Ama eğer o kadar yüksek bütçen varsa yine de başlangıçta 2060 gibi bir ekran kartı alıp işlemciyi yükseltebilirsin.

Dostum, paran varsa girmelisin. Yapacağın sistem ile diğer dükkanlara tonla fark atarsın. Güzel de müşteri kaldırırsın. Dükkan boş kalmaz, masalar dolup taşar.

Konu sahibi bu işe atıldığına göre bilgisayara donanımından ve kendisinden anlıyordur diye düşünüyorum.

Düşünceniz bana biraz saçma geldi.
Kafeye gelenler zaten o çevrede oturanlar olacaktır. Zaten 2060'lı bir sistemin oynatamayacağı oyun yoktur. Bu tarz işlerde savurganlık yapmamak gerekir. Fiyat performansa odaklanılmalı. İleride kara geçince zaten sistemleri istediği gibi değiştirilir. Eğer direk 3060larla girerse kafasına sıkmış gibi olur.

Selamlar bulunduğum şehirde 4 5 büyük internet kafe tek var. Onlarında sistemleri eski. Buradaki net kafelerde en yüksek ekran kartı RX 580. kuracağım sistem;
RTX 3060 TUF 12 GB.
Ryzen 5 5600X.
M.2 SSD.
32 inç Monster 2K monitör.
Böyle 15 20 masalı bir internet kafe açma düşüncem var. Dükkan konumu çok iyi yerde ve senelik kira 40 bin lira. 1 sene sonra 20 30 masa daha atmak istiyorum. Sizce bu işe girmeli miyim?

Hocam açın bir dede masaüstüyle üçgen oyun arşiviyle her şey çözülür.

Hocam insanlar belli başlı oyunlar oynamak için gelir genelde internet kafelere bu sebepten ötürü size tavsiyem 3060 kadar masraflı bir kart almamanız olacaktır. Kafenin iş yapması için popüler olması yeterli. Şahsen ben eskiden internet kafeye çok giden bir insandım ama 5 senedir kapısından geçmiyorum. İnternet kafe devri ne kadar daha devam eder bilinmez.

Abilerim, değerli yorumlarınız için çok ama çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum. Herkes çok olumlu yorumlar yapmış. Haklısınız biraz yüksek bir kart ama çok fark açan bir kart olur diye düşündüm. Fakat ortak düşünce 2060 üzerinde üzerinde birleşmiş. Benim için daha iyi olur. Birkaç tane 3060 ayrı bir köşede olabilir. En azından reklam olur. Tekrar tek tek hepinize teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı