Çözüldü İnternet Kafelerde neden Windows 7 var?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Güncel oyunlar için yüksek sistem gerekir. Yüksek sisteme de kalite açısından Win10 kurulur. Lakin her kafede olan klişe oyunlar, yani eski oyunlar için kar yapmak amacıyla bu oyunları oynatabilen sınır sistemler kurulur. Performans açısından da Win7 kurulur. Yani şaşıracak bir şey yok gidip de saati 2TL olan kafedeki bilgisayarda niye Win10 yok demek ne kadar doğru?

Şu başlığın 5 sene önce açıldığını görsek acaba nasıl olurdu. Şuan bile Win7 kötü bir işletim sistemi değil bence. Benimde yan kasada Win7 kurulu açıp oynattığı oyunlarda gram sıkıntı çekmiyorum.
Bizim işlettiğimiz kafe de İnternet ve orta seviyeli oyun bilgisayarlarında Win7 kuruluydu. Çünkü sistemleri zayıf, kasma olsun istemeyiz.

1070 Ti'li kasa ve 1080'li kasalarda Win10 vardı. Onların fiyatı da diğerlerine göre yüksekti.
Gayet normal.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncel oyunlar için yüksek sistem gerekir. Yüksek sisteme de kalite açısından Win10 kurulur. Lakin her kafede olan klişe oyunlar, yani eski oyunlar için kar yapmak amacıyla bu oyunları oynatabilen sınır sistemler kurulur. Performans açısından da Win7 kurulur. Yani şaşıracak bir şey yok gidip de saati 2TL olan kafedeki bilgisayarda niye Win10 yok demek ne kadar doğru?

Şu başlığın 5 sene önce açıldığını görsek acaba nasıl olurdu. Şuan bile Win7 kötü bir işletim sistemi değil bence. Benimde yan kasada Win7 kurulu açıp oynattığı oyunlarda gram sıkıntı çekmiyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Çünkü Türkiye'deki internet kafelerin çoğu, düşük özellikli sistemlerden oluşuyor. Windows 7, Windows 10'a göre nispeten daha az kaynak harcıyor.
Bunlar hep orta halli içinde RX570 ve GTX 1050Ti kullanan bilgisayarlardı hep. Biraz da duygulandırdı Windows 7'ye dönmek.

HP laptoplar sağolsun. 🙃

Geçenlerde Esenler'de gittiğim bir kafede adamlar i5 9600KF + RTX 2070 Superli makinelere Windows 7 Professional kurmuşlar. İlk başta hayret ettim kaldım monitörün başında. Oyun performansını değerlendirmek için deneme amaçlı Assassin's Creed Odyssey, Battlefield 1 Online, Call Of Duty Modern Warfare 2019 girdim. Oyunlar,1440p@144 Hz Ultra ayarlarda yağ gibi aktı. Ancak çekirdeklerin kullanım verimliliği ve genel sistem stabilizasyonunun daha sağlıklı olması açısından, bu gibi high-end makinelere Windows 10'un yüklenmesini daha doğru buluyorum.

Çünkü Türkiye'deki internet kafelerin çoğu, düşük özellikli sistemlerden oluşuyor. Windows 7, Windows 10'a göre nispeten daha az kaynak harcıyor.

İşlemci Core2 Quad QO505
5 GB RAM taktim. Boşta %4 CPU kullanımı, 700 MB RAM kullanımı. Windows 7 ile benzer. Benim eski kasayı güncelledim, onda 7 kurulu idi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı