GNU/Linux ve Windows'ta sürücü yapıları birbirinden farklı o nedenle x sürümü, y sürümü diye düşüneceğiniz bir durum bulunmuyor. Örnek vermek gerekirse GTX 750 de RTX 5090 da NVIDIA'nın 580.x sürümünü kullanıyor Linux'ta. Windows'taki sürücü yapısıyla bir düşünmemeniz gerekiyor.
Linux'ta adı duyulmamış bir donanım kullanmadığınız sürece ihtiyacınız olan tüm sürücüler kurulu şekilde gelecektir, Linux'ta sürücü kurmak ile uğraşmazsınız (NVIDIA ve adı duyulmamış birkaç donanım haricinde.) o nedenle Linux Mint'i indirin, USB ile boot edin ve kurmadan önce tarayıcıda gezerek, video izleyerek test edin. Problem yaşamazsanız kurabilirsiniz.
Ek olarak, sürücüden bahsetmem ardından dağıtım özelinde de konuşmak isterim. 4 GB RAM'le Cinnamon kullanmak eziyet olabilir. Evet, sistem açılır ve kullanılır ama bir süre sonra RAM yetmemeye başlar. Q4OS Trinity gibi daha hafif bir dağıtım kullanmanız daha iyi olacaktır. Linux Mint XFCE de tercih edebilirsiniz.
Sürücü konusunda NVIDIA'dan örnek verdim ancak bunu örneklendirebileceğim en iyi marka o çünkü NVIDIA sürücüsünü elle kurmamız gerekiyor. AMD için zaten sürücü kurulu olarak gelir ve Windows'tan daha stabildir. AMD kullandığınıza göre Linux'ta endişelenmenize gerek yok. Linux'ta sürücüleri sorunlu olan NVIDIA'dır, AMD değil. Yine de mevcut donanımınız Linux Mint gibi bir dağıtım için eski olabilir bu durumda belirtirsiniz ve LTS bir dağıtım öneririz.